PKFSTGROUP (parancs)

Megnyitja a korábbi Csoportkezelőt.

A csoportok megkönnyítik az egy egységként kezelendő rajzelemek összekapcsolását.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Csoport

A létező csoportok nevét jeleníti meg. Legfeljebb 31 karakter hosszúságú csoportnevet használhat. A csoportnév tartalmazhat betűket, számokat, továbbá a dollárjel ($), kötőjel (-) és aláhúzás (_) speciális karaktereket, szóközöket azonban nem. A neveket a program nagybetűsre konvertálja.

Ha a Névtelen csoportok is opciót bejelöli, a lista tartalmazza majd a névtelen csoportokhoz hozzárendelt alapértelmezés szerinti neveket is (*A1, *A2, és így tovább).

Kiválasztható

Azt adja meg, hogy egy csoport kiválasztható-e. Ha egy csoport kiválasztható, akkor a csoport egy objektumának kiválasztása kiválasztja az egész csoportot. A lezárt vagy fagyasztott fólián található objektumokat nem választja ki.

Ha egy csoport nem kiválasztható, a villanykörte ikon nem érhető el, illetve egyetlen csoporttag kiválasztásával csak az objektum választható ki. Ha a PICKSTYLE rendszerváltozó értéke 0, egyetlen csoport sem választható ki.

Leírás

Leírja a kijelölt csoportot. Bármikor megadhat leírást. Jelölje ki a csoportnevet, majd kattintson a Leírás oszlopban.

Névtelen csoportok

Azt adja meg, hogy fel legyenek-e sorolva a névtelen csoportok is. Ha ez a négyzet nincs bejelölve, akkor a program csak az elnevezett csoportokat jeleníti meg.

Csoport létrehozása

Létrehoz egy új csoportot, amely a kiválasztott objektumokból áll. Ha rákattint a Csoport létrehozása opcióra, az egérmutató a Csoport oszlopra áll, és ott megadhat egy csoportnevet.

Csoport megszüntetése

Eltávolítja a kijelölt csoportot a listából a Csoportkezelőben, valamint az objektumok társításait is a csoportban.

Hozzáadás csoporthoz

Kiválasztott objektumokat ad hozzá a Csoport alatt kijelölt csoporthoz.

Eltávolítás csoportból

Kiválasztott objektumokat távolít el a Csoport alatt kijelölt csoportból. Az opció használatához a kiválaszthatóságot ki kell kapcsolni.

Részletek

Megjeleníti a Csoportkezelő — Részletek párbeszédpanelt Ez a párbeszédpanel a Csoport alatt létrehozott csoportneveket sorolja fel. Jelöljön ki egy nevet, a csoportban és a csoport leírásban szereplő objektumok számának megjelenítéséhez.

Csoport kiválasztása

Kijelöli a meghatározott csoport összes objektumát. Ha objektumokat szeretne kijelölni egy csoportban, jelölje ki a csoportnevet a Csoport alatt, majd kattintson a Csoport kiválasztása gombra.

Megjegyzés: Ha a PICKADD rendszerváltozó értéke 1, akkor hozzáadhat vagy eltávolíthat objektumokat az aktuális kiválasztási készletből. Ha a PICKADD rendszerváltozó értéke 0, a program az aktuális kiválasztási készletet új kiválasztási készletre cseréli.
Csoportkijelölés megszüntetése

Eltávolít egy meghatározott csoportot a kijelölési készletből. Ha több csoportot is kijelölt, eltávolíthat egy meghatározott csoportot a kijelölési készletből. Az eltávolításhoz jelölje ki a csoport nevét a Csoport alatt.