Vezérlőkódok és különleges karakterek referencia

Áthúzhat és aláhúzhat szöveget, vagy beilleszthet egy speciális karaktert, ha a szöveg karakterláncában megadja a vezérlési információkat.

Az egyes vezérlősorozatok bevezetéséhez használjon két százalékjelet (%%). Ezt a vezérlőkódot hagyományos AutoCAD betűtípusokkal (SHX) és Adobe PostScript betűtípusokkal is használhatja.

Az összes betűtípust bemutató mintarajz (TrueType.dwg) az online mintarajzokkal együtt található meg. Ha meg szeretné tekinteni az online mintarajzokat, kattintson az Alkalmazás gombra , majd válassza a MegnyitásMintafájlokOnline mintafájlok lehetőséget.

Megjegyzés: Nem minden vezérlőkód használható bekezdéses szövegben. Használja a Szövegszerkesztő környezetfüggő lapot vagy a Szövegformázás eszköztárat a formázás módosításához vagy különleges karakterek beillesztéséhez.

Vezérlőkódok listája

A következő vezérlőkódok érhetők el.

%% nnn

Megrajzolja az nnn számú karaktert, ahol nnn az Unicode karakter tizedes értéke.

%%c

Megrajzolja a körátmérő méretezési szimbólumot.

%%d

Megrajzolja a fok szimbólumot.

%%k

Be- és kikapcsolja az áthúzás formázást.

%%o

Be- és kikapcsolja a felülhúzást.

%%p

Megrajzolja a plusz/mínusz tűrés szimbólumot.

%%u

Be- és kikapcsolja az aláhúzást.

Megjegyzés: A fölé- és aláhúzás egyszerre is alkalmazható. A szöveg végénél mindkettő automatikusan kikapcsolódik.
%%%

Megrajzol egy különálló százalékjelet.

Az euró szimbólum

Az euró szimbólumot az SHX betűtípusokkal és a nekik megfelelő TrueType betűtípusokkal használhatja, amelyeket az AutoCAD 2000 és az újabb kiadások tartalmaznak. Ha a billentyűzeten nincs euró szimbólum, akkor tartsa lenyomva az Alt billentyűt, és a számbillentyűzeten írja be a 0128 számot.