További információk a raszterképek megjelenítési sebességének növeléséről

A képek megjelenítési sebességének növeléséhez megváltoztathatja a képmegjelenítés minőségét, az éppen szükségtelen képeket elrejtheti, képmozaikot használhat, vagy letilthatja a képkiválasztás kiemelését.

A képek megjelenítési sebességének növeléséhez megváltoztathatja a képmegjelenítés minőségét az alapértelmezett jó minőségről vázlat minőségre. A vázlat minőségű képek szemcsésebbek (a képfájl típusától függően), de megjelenítésük gyorsabb a jó minőségű képekénél. A képminőséget a KÉPMINŐSÉG paranccsal vezérelheti.

A képminőséget javíthatja azáltal, hogy a raszterképekhez True Color (24 vagy 32 bit/képpont) képfelbontást használ a Beállítások párbeszédpanel Képernyő lapján bizonyos beállítások kiválasztásával vagy törlésével. Amennyiben a program a képeket az optimális minőségben jeleníti meg, az újragenerálásukhoz szükséges idő jelentősen megnő. A teljesítmény növeléséhez csökkentse a rajzon végzett munka közben megjelenítendő színek számát.

Az újrarajzolás sebessége javítható azoknak a képeknek az elrejtésével, amelyekre az aktuális rajzalkalmazásban nincs szükség. Az elrejtett képek nem jeleníthetők meg, illetve nem nyomtathatók, csak a rajzhatárvonal jelenik meg. Választhatja a kép elrejtését a felhasználói koordináta-rendszertől (FKR) függetlenül az aktuális nézetablakban.

Illeszkedő képek használata

Az illeszkedő képek nagy képek kis részei (mozaiklapok sorozata), amelyek sokkal gyorsabban betöltődnek, mint a nem illeszkedő képek. Egy kép tulajdonságainak szerkesztésekor vagy módosításakor az AutoCAD csak a módosított részt generálja újra, csökkentve ezzel a művelet végrehajtásának időtartamát. A TIFF (Tagged Image File Format) az egyetlen AutoCAD által támogatott illeszkedő formátum. A TIFF olvasó minden képtípust támogat.

Az illeszkedő TIFF képek a legtöbb képszkennelő eszközzel menthetők. A képmozaikok nem lehetnek 64 x 64 képpontnál kisebbek és 512 x 512 képpontnál nagyobbak. A más illeszkedő képformátumokat támogató további fájlolvasók, például a CALS Type II, külső fejlesztők termékeiként érhetők el.

Kiemelés letiltása képek kiválasztásánál

Ki- és bekapcsolható a raszterkép vagy képkeret kijelölését azonosító kiemelés a Beállítások párbeszédpanel Képernyő lapján a Raszterképnél csak a keret kiemelése opcióval. Az IMAGEHLT rendszerváltozó szintén közvetlenül beállítható. Alapértelmezés szerint a csak raszterképkeret kiemeléséhez az IMAGEHLT beállítása 0. A kiemelés kikapcsolásával a teljesítmény javul.