Információk a tartalom hozzáadásáról mutatóhoz

A mutatók a rajz részeinek feliratozására szolgáló bekezdéses szöveget vagy blokkokat tartalmazhatnak.

Bekezdéses szöveget tartalmazó mutatók

A mutatókban bekezdéses szöveget is használhat tartalomként. A szöveget alapértelmezés szerint be lehet illeszteni mutatóstílus létrehozásakor. A mutatófeliratozásokban módosítható a szöveg stílusa, színe, magassága és igazítása. A bekezdéses szöveg objektumot el is tolhatja, ha megadja a mutatóvég térközét az aktuális mutatóstílusban.

Létrehozhat szöveget tartalmazó többszörös feliratozási mutatókat. A program a megadott léptékábrázolásnak megfelelően léptékezi a szövegtartalmat. A szövegtartalom szélességi, igazítási, csatolási és elforgatási beállításai a megadott léptékábrázolástól függően különbözőek lehetnek. A tényleges szövegtartalomra nincs hatással a léptékábrázolás módosulása.

Bekezdéses szöveg többféleképpen helyezhető el szövegként egy többszörös mutatóban.

Felső sor teteje
Felső sor közepe
Felső sor alja
Felső sor aláhúzása
Szöveg közepe
Alsó sor közepe
Alsó sor alja
Alsó sor aláhúzása
A teljes szöveg aláhúzása

Blokkokat tartalmazó mutatók

A többszörös mutatókhoz blokkok is hozzáadhatók tartalomként olyan többszörösmutató-stílus alkalmazásával, amely egy rajzban lévő blokkra hivatkozik.

Megjegyzés:

Feliratozási blokkok sem nyílhegyként, sem tartalomként nem használhatók többszörös mutató objektumban.

A blokkok úgy adhatók hozzá a többszörös mutatóhoz, hogy a mutatóvéget csatolni kell a blokkon lévő egyik kijelölt beillesztési ponthoz. A többszörös mutató a kijelölt blokk egyik középpontjával is összeköthető.

Létrehozhat blokktartalmú többszörös feliratozási mutatókat is. A program a megadott léptékábrázolásnak megfelelően léptékezi a blokktartalmat. A blokktartalmon belüli attribútumokra nincs hatással a léptékábrázolás módosulása. A nem feliratozási többszörös mutató objektumok az MLEADERSCALE rendszerváltozó segítségével méretezhetők.