További lehetőségek (Sraffozás és átmenet párbeszédpanel)

A szigetek és határvonalak tájolását vezérli.

SRAFFOZ (parancs) Keres: Válassza a Beállítások opciót a parancssorban > További beállítások

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Szigetek

Meghatározza a legkülső határvonalon belüli határvonalak sraffozásának vagy kitöltésének módját.

Szigetkeresés

A belső zárt határok, más néven szigetek érzékelését vezérli. (HPISLANDDETECTIONMODE rendszerváltozó)

Normál

Sraffozás vagy kitöltés a külső határvonaltól befelé. Ha a program belső szigetet észlel, abbahagyja a sraffozást, illetve kitöltést mindaddig, amíg ezen a szigeten belül egy másik szigetet nem fedez fel. (HPISLANDDETECTION rendszerváltozó)

Külső (javasolt)

Sraffozás vagy kitöltés a külső határvonaltól befelé. Ez az opció csak a megadott területet sraffozza vagy tölti ki, a belső szigeteket nem. (HPISLANDDETECTION rendszerváltozó)

Átugorja

Figyelmen kívül hagy minden belső objektumot, és sraffozza vagy kitölti őket. (HPISLANDDETECTION rendszerváltozó)

A Normális, Külső és Kihagyás opciók egy helyi menüből is elérhetők a jobb gombbal a rajzterületre kattintva, miközben a határvonalak definiálásához megadja a pontokat, vagy kijelöli az objektumokat.

Határvonal megtartása

Azt adja meg, hogy a sraffozást körülfogó objektumot kell-e létrehozni.

Határvonalak megtartása

Minden egyes sraffozás objektumot körülfogó objektum jön létre. (HPBOUNDRETAIN rendszerváltozó)

Objektum típusa

Vezérli az új határvonal objektum típusát. A kapott határvonal objektum vagy lemez, vagy vonallánc objektum lehet. Ez az opció csak akkor érhető el, ha a Határvonalak megtartása jelölőnégyzet be van jelölve. (HPBOUND rendszerváltozó)

A régiókkal kapcsolatos további információkért lásd: Területek létrehozása és kombinálása (Régiók).

Határvonalkészlet

Megadja azt az objektumkészletet, amelyet a program megvizsgál, amikor létrehoz egy határvonalat egy megadott pontból. A kiválasztott határvonalkészletnek nincs hatása, ha határvonal definiálására az Objektumok kiválasztása opciót alkalmazza.

Alapértelmezésben, ha a határ definiálásakor a Hozzáad: Pont kijelölése opciót használja, a SRAFFOZ elemzi az aktuális nézetablak határain belüli összes objektumot. A határvonalkészlet újradefiniálásával mellőzni lehet bizonyos objektumokat határvonalak definiálásakor, az objektumok elrejtése vagy eltávolítása nélkül. Nagyméretű rajzok esetén a határvonalkészlet újradefiniálása gyorsabban hozza létre a határvonalat, mivel a SRAFFOZ kevesebb objektumot vizsgál meg.

Aktuális nézetablak

A határvonalkészletet az aktuális nézetablak terjedelmébe eső összes objektum alapján határozza meg.

Létező készlet

A határvonalkészletet az Új opcióval kijelölt objektumok alapján határozza meg.

Új

Egy korlátozott számú objektumból álló halmazt ad meg, amely a sraffozás létrehozásakor a kijelölési pont alapján kiértékelhető.

Hézag tűrése

Ha az objektumokat sraffozási határvonalként alkalmazza, figyelmen kívül hagyható a rések maximális mérete. Az alapértelmezett 0 érték azt határozza meg, hogy az objektumoknak rések nélkül kell körülzárniuk a területet.

Adjon meg egy értéket rajzi egységekben a 0-5000 tartományon a sraffozási határvonalként használt objektumoknál figyelmen kívül hagyható rések maximális méretéhez. A megadott értékű és az annál kisebb rések figyelmen kívül maradnak, és a program a határvonalat zártnak tekinti. ( HPGAPTOL rendszerváltozó)

Tulajdonságok öröklése

Azt adja meg, hogy öröklődik-e a sraffozás kezdőpontja, amikor a Tulajdonságok öröklése opcióval hoz létre egy sraffozást. (HPINHERIT rendszerváltozó)

Jelenlegi kezdőpont használata

Az aktuális sraffozási kezdőpont-beállítást használja.

Forrás sraffozás kezdőpontjának használata

A forrás sraffozás kezdőpontját használja.