Információk a műveletek és paraméterek megjelenítéséről

A paraméterek, műveletek és azok viszonyának (függőségeinek) megjelenítése különféleképpen történhet a Blokkszerkesztőben. Egyes elemekhez beállításokat adhat meg.

Művelet megjelenítése

Egy művelet esetében annak neve és egy ikon (villám jel) jelenik meg a Blokkszerkesztőben. A műveletek sávokba rendezve szerepelnek, amely sávok az egyes paraméterekhez társított összes műveletet tartalmazzák.

Mozgassa a mutatót a kívánt művelet ikonja fölé a következő megjelenítéséhez:

Felhasználói blokkszerzői eszközök

Egyéni blokkszerzői eszközöket hozhat létre, amelyeket a blokkszerzői palettákról érhet el. Érdemes létrehoznia egy új palettát az egyéni blokk szerzői eszközök számára, így az alapértelmezett eszközök megmaradnak a blokk szerzői palettákon. Ezután átmásolhat egy paraméterkészlet eszközt a már létező paletták egyikéről az új palettára.

Függőségek kiemelése

Ha paramétert, fogót vagy műveletet választ ki a Blokkszerkesztőben, a hozzá társított objektumokat kiemeli a program. Ezt függőségi kiemelésnek nevezzük. A függőségi kiemelést ki- és bekapcsolhatja.

Az alábbi példa megmutatja, hogyan hoz létre a függőség kiemelése egy fényhatást a hozzárendelt paraméter (Távolság felirattal) és művelet (Nyújtás felirattal) esetében, ha kiválasztja az egyedi fogót a Blokkszerkesztőben.

Az alábbi táblázat bemutatja, milyen elemek lesznek kiemelve, ha kiválaszt egy elemet a Blokkszerkesztőben.

Kiválasztott objektum

A függőség alapján kiemelt objektumok

Paraméter

Hozzárendelt fogók és műveletek

Fogó

Hozzárendelt paraméter és műveletek

Művelet

Hozzárendelt paraméterek, fogók és a kiválasztási készlet (geometria)