További információk a keresési műveletekről

A keresési táblázatok a dinamikus blokkreferencia paraméterértékeit más megadott adatokhoz (például típusszámhoz vagy rendelési számhoz) társítják.

Ugyanúgy kibonthat adatokat a dinamikus blokkreferenciákból, ahogyan azt a blokkattribútumok adataival is teheti.

Ha egy dinamikus blokkreferenciában a paraméterértékek megegyeznek a keresési táblázat valamelyik sorában szereplő bemeneti tulajdonságértékekkel, a program a vonatkozó keresési tulajdonságértékeket a blokkreferenciához rendeli. A keresési tulajdonságokat és értékeket a program a Tulajdonságok palettán, a Felhasználói területen jeleníti meg.

A keresési táblázatok az alábbiakat támogatják:

Megjegyzés: Kényszerparamétert nem lehet keresési táblázathoz adni. Helyette blokk tulajdonságtábláját kell használni.

Tulajdonságok és értékek hozzáadása keresési táblázathoz

A Tulajdonságkeresési táblázat beviteli tulajdonságokból és keresési tulajdonságokból épül fel.

Az egyes oszlopokban található cellákba úgy vehet fel értéket, hogy az adott cellára kattint, majd beírja az értéket. Ha értékkészletet adott meg a táblázatban szereplő valamely bemeneti tulajdonsághoz (paraméterhez), a program megjeleníti a választható értékek legördülő listáját. Kövesse a keresési táblázat értékreferenciáiban található irányelveket.

Egyéni értékek

Értékkészletet nem használó keresési táblázat esetén a program a <Nem egyezik> állapothoz tartozó keresési tulajdonságértékhez társítja azokat a paraméterértékeket, amelyek nem egyeznek a bemeneti tulajdonságértékeket tartalmazó keresési táblázat egyetlen sorával sem. Az alapértelmezett érték: Egyéni.

Fordított visszakeresés engedélyezése

Engedélyezett fordított keresési funkció esetén a keresés tulajdonság keresési fogót ad a dinamikus blokkreferenciához. Erre a fogóra kattintva megjelenítheti az adott oszlop keresési értékeit tartalmazó legördülő listát. A program a blokkreferenciához társítja a kijelölt listaelem vonatkozó bemeneti tulajdonságértékeit.

Egy keresési tulajdonság esetében a fordított keresés engedélyezéséhez a keresési táblázat minden sorának egyedinek kell lennie. Hibák, illetve üres cellák kereséséhez kattintson a Tulajdonságkeresési táblázat párbeszédpanel Ellenőrzés gombjára. A helyi menü opcióinak használatával is beilleszthet, törölhet és újrarendezhet sorokat.