Megnyitás és mentés lap (Beállítások párbeszédpanel)

OPCIÓK (parancs) Keres

Néhány fent ismertetett beállítás nem érhető el az AutoCAD LT programban.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Fájlok mentése

A mentéssel kapcsolatos beállításokat vezérli.

Mentés másként

Megjeleníti az érvényes fájlformátumokat, ha a fájlt az ELMENT, MENTMINT, GYMENT vagy BLOKKDEF használatával menti. Az ehhez az opcióhoz kiválasztott fájlformátum lesz az alapértelmezett formátum a rajzok mentéséhez.

Vizuális hűség megtartása feliratozási objektumoknál

Azt szabályozza, hogy a rajz mentése látványhűen történjen-e. (SAVEFIDELITY rendszerváltozó)

A feliratozási objektumok több léptékábrázolással rendelkezhetnek. A program a feliratozási objektumokat szétszedi, a léptékábrázolásokat külön-külön fóliára menti; e fóliák neve az eredeti fólia neve és egy azt követő szám.

Megjegyzés: Az, ha bekapcsolja a Vizuális hűség megtartása feliratozási objektumoknál lehetőséget, csak a korábbi (2007 és korábbi rajzverziók) fájlformátumban mentett rajzokra van hatással.
Rajzméret kompatibilitásának megőrzése

A nagy objektumok méretkorlátjának érvényesítését vezérli rajzok megnyitásakor és mentésekor. (LARGEOBJECTSUPPORT rendszerváltozó)

Előnézet beállításai

Megjeleníti az Előnézeti kép beállításai párbeszédpanelt, amely meghatározza, hogyan kerülnek frissítésre az előnézeti képek a rajz mentésekor.

Inkrementális mentés százalékaránya

Beállítja a rajzfájlban a potenciális veszteségi hely százalékát. A teljes mentés törli a felesleges területet. Az inkrementális mentés gyorsabb, de megnöveli a rajz méretét. (ISAVEPERCENT rendszerváltozó)

Ha a Növekményes mentés százalékaránya értékének 0-t ad meg, akkor az összes mentés teljes mentés lesz. Az optimális teljesítmény eléréséhez az értéket állítsa 50-re. Ha problémát jelent a helyfoglalás a merevlemezen, az értéket állítsa 25-re. Ha az értéket 20-ra vagy ennél is kisebbre állítja, az ELMENT és a MENTMINT parancs végrehajtása jelentősen lelassul.

Fájlok biztonsági beállításai

Segít az adatvesztés elkerülésében és a hibakeresésben.

Automatikus mentés

Meghatározott időközönként automatikusan menti a rajzot. A SAVEFILEPATH rendszerváltozóval adhatja meg az automatikus mentés fájlok helyét. A SAVEFILE (csak olvasható) az automatikus mentés fájlok nevét tárolja.

Megjegyzés: Az automatikus mentés le van tiltva, ha a Blokkszerkesztő nyitva van. (Az AutoCAD LT programban nem érhető el)

perc két mentés között: Amikor az Automatikus mentés be van kapcsolva, megadja, milyen gyakran kerül mentésre a rajz. (SAVETIME rendszerváltozó)

Biztonsági másolat készítése minden mentésnél

Szabályozza, hogy létrejöjjenek-e BAK-fájlok a rajzfájlok mentésekor. (ISAVEBAK rendszerváltozó)

A biztonsági mentések használatához kapcsolódó információkért tekintse meg az Információk a biztonságimásolat-fájlok visszaállításáról és létrehozásáról című fejezetet.

Folyamatos CRC ellenőrzés

Az AutoCAD LT programban nem érhető el

Meghatározza, hogy a ciklikus redundanciaellenőrzés (CRC) működik minden olyan alkalommal, ha egy objektumot a rajzba olvas. A CRC egy hibaellenőrző mechanizmus. Ha a rajz kezd hibássá válni, és hardverproblémákat vagy szoftver hibát gyanít, kapcsolja be ezt az opciót.

Naplófájl használata

A szövegesablak tartalmát rögzíti egy naplófájlban. (LOGFILEMODE rendszerváltozó, lásd még: LOGFILEPATH és LOGFILENAME)

Ideiglenes fájlok kiterjesztése

Egyedi kiterjesztést ad meg az ideiglenes fájlok mentéséhez. Az alapértelmezett kiterjesztés .ac$.

Digitális aláírások

Beállításokat biztosít a digitális aláírás hozzáadásához a rajz mentésekor.

Digitális aláírás információk megjelenítése

A Digitális aláírás információkat ad, ha egy érvényes digitális aláírással rendelkező fájlt megnyit. (SIGWARN rendszerváltozó)

Fájlok megnyitása

Vezérli a legutoljára használt és megnyitott fájlokkal kapcsolatos beállításokat.

Legutóbb használt fájlok száma

A Fájl menüben gyors eléréshez felsorolt utoljára használt fájlok számát adja meg. A lehetséges értékek 0 és 9 közé esnek.

A teljes elérési útvonal megjelenítése a címsorban

Megjeleníti az aktív rajz teljes elérési útvonalát a rajz címsorában, vagy az alkalmazás címsorában, ha a rajz ablaka teljes méretű.

Alkalmazásmenü

Legutóbb használt fájlok száma

Az alkalmazásmenü Legutóbbi dokumentumok gyorsmenüjében felsorolt legutóbb használt fájlok számát adja meg. Az érvényes értéktartomány: 0–50.

Külső referenciák (Xrefek)

Vezérli azokat a beállításokat, amelyek kapcsolatban állnak egy külső referencia módosításával és betöltésével.

Xrefek igény szerinti betöltése

Az xrefek igény szerinti betöltését kapcsolja ki és be, és megadja, hogy a hivatkozott rajzot vagy egy másolatot nyisson-e meg. (XLOADCTL rendszerváltozó)

  • Kikapcsolva: Kikapcsolja az igény szerinti betöltést.
  • Engedélyezve: Bekapcsolja az igény szerinti betöltést, és így javítja a teljesítményt. Válassza az Engedélyezve beállítást a betöltési folyamat javítása érdekében, amikor olyan kivágott xrefekkel dolgozik, amelyek fólia- vagy térindexet tartalmaznak. Amikor ez az opció van kiválasztva, akkor más felhasználók nem szerkeszthetik a rajzot, amíg hivatkozás van rá.
  • Engedélyezve másolással: Bekapcsolja az igény szerinti betöltést, de a hivatkozott rajz másolatát használja. Más felhasználók szerkeszthetik az eredeti rajzot.
Az aktuális rajz referenciaszerkesztésének engedélyezése más felhasználók számára

Az AutoCAD LT programban nem érhető el

Azt határozza meg, hogy az aktuális rajz szerkeszthető-e helyben, amikor egy másik rajz hivatkozik rá. (XEDIT rendszerváltozó)

ObjectARX-alkalmazások

Az AutoCAD LT programban nem érhető el

Azokat a beállításokat vezérli, amelyek az AutoCAD futásidejű kiterjesztés alkalmazásokkal és proxy grafikákkal kapcsolatosak.

ObjectARX-alkalmazások igény szerinti betöltése

Azt határozza meg, hogy a program végrehajtsa-e bizonyos alkalmazások igény szerinti betöltését, és ha igen, mikor. (DEMANDLOAD rendszerváltozó)

  • Igény szerinti betöltés kikapcsolása: Kikapcsolja az igény szerinti betöltést.
  • Felhasználói objektum észlelésekor: Igény szerint betölti a forrásalkalmazást, amikor egyéni objektumokat tartalmazó rajzot nyit meg. A beállítás nem kötelezően tölti be az alkalmazást, amikor elindítja az alkalmazás egyik parancsát.
  • Parancs indítás: kötelezően betölti a forrás alkalmazást, amikor elindítja az alkalmazás egyik parancsát. Ez a beállítás nem tölti be az alkalmazást olyan rajz megnyitása esetén, amely felhasználói objektumokat tartalmaz.
  • Objektum észlelés és Parancsindítás: Kötelezően betölti a forrásalkalmazást, amikor megnyit egy olyan rajzot, amely egyedi objektumokat tartalmaz vagy amikor elindítja az alkalmazás egyik parancsát.
Proxy képek megjelenítése felhasználói objektumokhoz

A proxy objektumok megjelenítését szabályozza a rajzokban. (PROXYSHOW rendszerváltozó)

Proxy információ párbeszédpanel megjelenítése

Proxy létrehozásakor feliratot jelenít meg. (PROXYNOTICE rendszerváltozó)