-SRAFFEDIT (parancs)

A parancssorból módosítja a meglévő sraffozásokat vagy kitöltéseket.

Parancspromptok segítségével módosítja a sraffozásspecifikus tulajdonságokat, így a mintát, a léptéket és a sraffozás vagy kitöltés szögét.

Egy vagy több sraffozott objektum kiválasztása után a következő promptok jelennek meg.

A promptok elérhetősége a kiválasztási halmazban szereplő sraffozott objektum típusa alapján változik.

Asszociativitás megszűntetése

Megszünteti az asszociatív sraffozás vagy kitöltés asszociativitását.

Stílus

Meghatározza a legkülső határvonalon belüli határvonalak sraffozásának vagy kitöltésének módját.

Átugorja

Figyelmen kívül hagy minden belső objektumot, és sraffozza vagy kitölti őket.

Külső (javasolt)

Sraffozás vagy kitöltés a külső határvonaltól befelé. A SRAFFOZ parancs kikapcsolja a sraffozást vagy kitöltést, ha egy belső szigetet talál. Ez az opció csak a szerkezet külső szintjét sraffozza vagy tölti ki és a belső szerkezetet üresen hagyja.

Normál

Sraffozás vagy kitöltés a külső határvonaltól befelé. Ha a SRAFFOZ parancs belső szigetet talál, kikapcsolja a sraffozást vagy kitöltést addig, amíg nem talál egy másik szigetet a szigeten belül.

Tulajdonságok

Új sraffozási tulajdonságokat határoz meg a kijelölt sraffozáshoz vagy sraffozásokhoz. Megadhat egy új mintát vagy mintatípust, majd beírhatja a megfelelő tulajdonságokat. További információ a minta- és kitöltéstulajdonságok parancssori beállításairól: -SRAFFOZ.

Megjelenítési sorrend

Megjelenítési sorrendet rendel a kiválasztott sraffozásokhoz és kitöltésekhez. Sraffozást vagy kitöltést helyezhet az összes többi objektum alá, az összes többi objektum fölé, a sraffozási határvonal alá vagy fölé is. (HPDRAWORDER rendszerváltozó)

Határvonalak hozzáadása

Határvonalak hozzáadásával módosítja egyetlen sraffozás vagy kitöltés területét.

Határok eltávolítása

Határvonalak eltávolításával módosítja egyetlen sraffozás vagy kitöltés területét.

Határvonal újraépítése

Vonalláncot vagy lemezt hoz létre a kiválasztott sraff vagy kitöltés körül, és feltételesen társítja hozzá a sraffozási objektumot.

Társítás

Azt adja meg, hogy a sraffozás vagy kitöltés asszociatív. Az asszociatív sraffozás vagy kitöltés akkor frissül, ha módosítja a határobjektumait.

Belső pont megadása

A megadott pont körül zárt területet alkotó meglévő objektumokból álló határvonalat ad meg, és a kijelölt sraffozást a határvonal-objektumokhoz társítja.

Objektumok kiválasztása

Zárt területet alkotó kijelölt objektumokból álló határvonalat ad meg, és a kijelölt sraffozást a határvonal-objektumokhoz társítja.

Különálló sraffozások

Az egyetlen objektumként létrehozott sraffozási objektumokat különálló sraffozási objektumokra választja szét.

Kezdőpont

A sraffozási minta kezdőpontjának elhelyezését vezérli. Bizonyos sraffozásokat, például a tégla mintákat a sraffozási határ egy pontjához kell illeszteni. Alapértelmezésben az összes sraffozási kezdőpont megegyezik az aktuális FKR origójával.

Jelenlegi kezdőpont használata

Megadja, hogy a sraffozás origója a HPORIGINMODE rendszerváltozóban lévő értékkészletet használja.

Új kezdőpont beállítása

Közvetlenül megadja az új sraffozási kezdőpontot.

Alaphelyzet a Határ terjedelméhez

A sraffozás négyszögletes terjedelme alapján kiszámít egy új kezdőpontot. A választási lehetőségek között a terjedelem négy sarokpontja és a középpontja is szerepel. Az új sraffozási kezdőpont értékét a HPORIGIN rendszerváltozóban is tárolhatja.

Feliratozási

Megadja, hogy a kiválasztási halmazban lévő sraffozások feliratozási sraffozások. Ez a tulajdonság automatizálja a feliratok léptékezését, hogy ezek megjelenítése és nyomtatása a megfelelő méretben történjen.

Sraffozási szín

Az aktuális színt egy, a sraffozási mintákra és tömör kitöltésekre megadott színnel írja felül. A színértéket a HPCOLOR rendszerváltozó tárolja. Ha a Sraffozás típusa Minta, új háttérszín is megadható. A háttérszín értékét a HPBACKGROUNDCOLOR rendszerváltozó tárolja.

Ha vissza szeretné állítani a sraffozási színt az objektumok aktuális színére, akkor írja be a „.” karaktert vagy az Aktuális használata karakterláncot. Ha ki szeretné kapcsolni a háttérszínt, akkor írja be a „.” karaktert vagy a nincs karakterláncot.

Alapértelmezés szerinti objektumszín

Adja meg a szín számát (1–255) vagy a szín nevét (az első hét szín nevét). A vörös színt például megadhatja úgy, hogy beírja az ACI-számát (ACI = AutoCAD színindex): 1, de úgy is, hogy beírja az ACI-nevét: vörös. A sraffozási színnek megadhatja a Fólia és a Blokk értéket is.

Truecolor

0 és 255 közötti értékekkel adjon meg egy RGB színt, például: 210,155,95.

Színkatalógus

Adja meg a telepített színkatalógus egy egyéni színét.

Ha a kiválasztott sraffozott objektumok mind átmenetek, használja a Tulajdonságok opciót a szín megadásához.

Fólia

Hozzárendeli a kiválasztott sraffozott objektumokat a meghatározott fóliához, felülírva az aktuális fóliát. Írja be a „.” karaktert, ha az aktuális fóliát szeretné használni.

Átlátszóság

Beállítja az átlátszóság mértékét a kiválasztott sraffok és kitöltések esetében. Írja be az átlátszóság mértékét (0 és 90 között) vagy a „.” karaktert, ha az aktuális objektumátlátszósági beállításokat szeretné használni.