További információk a tárgyraszterek alávetítésekkel való használatáról

Használjon tárgyrasztert objektumok pontosan meghatározott helyhez képest történő megrajzolásához, illetve szerkesztéséhez.

Az alávetítési tárgyraszterek hasonlítanak a szokásos tárgyraszterekhez azzal a különbséggel, hogy ezek a szokásos tárgyraszterektől függetlenül be- és kikapcsolhatók, valamint ezek a csatolt fájl objektumaira vonatkoznak.

A PDF-alávetítések tárgyraszterezése hasonlít a rajzgeometria tárgyraszterezésére. Azonban a PDF létrehozásának módjától függően előfordulhat, hogy a tárgyraszterezés nem várt eredményt hoz. Ha például a PDF létrehozása lapbeolvasott építészeti tervrajzból történt, akkor a PDF egy raszterkép, és nem vektor alapú kép. Ebből kifolyólag a tárgyraszterezés nem működik. Emellett a külső fél programjai segítségével létrehozott PDF-fájlok esetében előfordulhat, hogy nem szabványos raszterezési pontokat tartalmaznak, például középpont nélküli köröket.

A DWFOSNAP, PDFOSNAP, DGNOSNAP, illetve UOSNAP rendszerváltozók segítségével kapcsolhatja ki-, illetve be a tárgyraszterezést.

A tárgyraszterezést helyi menüből is ki/be lehet kapcsolni. Válasszon ki egy alávetítést, majd a jobb gombbal kattintva jelenítse meg a tárgyraszter menüt.