További információk a felhasználói koordináta-rendszerről (FKR)

A felhasználói koordináta-rendszer (FKR) határozza meg a mozgatható derékszögű koordináta-rendszer helyét és tájolását. Az FKR számos nagy pontosságot igénylő művelet esetében nélkülözhetetlen.

Az FKR határozza meg

Alapértelmezés szerint az FKR ikon az aktuális modell nézetablakához tartozó rajzterület bal alsó sarkában jelenik meg. Az FKR minden papírtérbeli elrendezésben rajzháromszögként jelenik meg.

Megjegyzés: Az FKRIKON paranccsal elérhetők az FKR különböző szín-, méret- és stílusbeállításai. Ki is kapcsolhatja, ha nincs rá szükség.

Az FKR a papírtérben

Az FKR áthelyezhető és elforgatható az elrendezéseken a papírtérben, de a papírtérben az FKR a 2D műveletekre van korlátozva. Alapértelmezés szerint az FKR ikon az elrendezés bal alsó sarkában jelenik meg. Az ikon alapértelmezett helyét az FKRIKON paranccsal módosíthatja.

A világ koordináta-rendszer (VKR) ismertetése

Egy rajzon belül minden objektumot a világ koordináta-rendszerbeli (VKR) koordinátái határoznak meg, amely egy állandó jelleggel rögzített derékszögű koordináta-rendszer. Az új rajzokban az FKR kezdetben egybeesik a VKR-rel. Az ikonok bal alsó sarkában lévő négyzetek jelzik, ha az FKR ikon éppen egybeesik a VKR-rel.