Információk a merőleges rögzítésről (Orto mód)

A mutatómozgás a vízszintes és függőleges irányokra korlátozható az objektumok kényelmes és pontos létrehozása, szerkesztése érdekében.

Az objektumok létrehozásakor vagy módosításakor az Orto mód használatával a mutató mozgását a vízszintes vagy függőleges irányra korlátozhatja a felhasználói koordináta-rendszerhez (FKR) viszonyítva.

A 3D nézetekben, az Orto mód tovább korlátozza az egérmutató mozgását fel és le irányban. Ebben az esetben az eszköztipp megjelenít egy +Z vagy -Z értéket a szög számára.

Rajzolás és szerkesztés során bármikor be- vagy kikapcsolhatja az Orto módot. Ha koordinátákat ír be vagy tárgyrasztert ad meg, a program az Orto módot nem veszi figyelembe.

Tipp: Bekapcsolt Orto módban használja a közvetlen távolságbeírást meghatározott hosszúságú vízszintes vagy függőleges vonalak létrehozásához, vagy objektumok meghatározott, vízszintes vagy függőleges távolságra történő elmozgatásához vagy másolásához.

Objektumok 90 fokostól eltérő szögben történő rajzolásához vagy szerkesztéséhez használjon poláris követést.

Megjegyzés: Az Orto mód és a poláris követés nem lehet egyszerre bekapcsolva. Az Orto mód bekapcsolása kikapcsolja a poláris követést.