NYOMTKÉP (parancs)

Úgy jeleníti meg a rajzot, ahogyan az kinyomtatás után ki fog nézni.

Keres

Az előnézet az aktuális nyomtatási konfiguráción alapul, amelyet az Oldalbeállítás vagy a Nyomtatás párbeszédpanel beállításai adnak meg. A rajzot pontosan úgy mutatja be, ahogyan a nyomaton megjelenik, beleértve a vonalvastagságokat, a kitöltési mintákat és a nyomtatási stílus egyéb beállításait.

Az egérmutató plusz (+) és mínusz (–) jelekkel ellátott nagyítóvá változik. Az egérmutatónak a képernyő teteje felé mozgatásakor a kijelölő gomb nyomva tartása nagyítja az előnézeti képet. A képernyő alja felé történő húzás csökkenti az előnézeti képet.

3D grafikai rendszer konfigurációs beállításai

Az előnézetet a grafikai rendszer két konfigurációs beállítása befolyásolja. Ezeket a beállításokat úgy érheti el, hogy beírja a 3dkonfig parancsot, majd a Kézi hangolás gombra kattintva megjeleníti a Kézi teljesítményhangolás párbeszédpanelt. További információért lásd: Teljesítménybeállítás.

Megjegyzés: A 3D grafikus alrendszer beállításai az AutoCAD LT programban nem érhetők el.
  • Textúratömörítés. Ha be van kapcsolva a Textúratömörítés, előnézetben romlik a rajzban lévő képek minősége. A Textúratömörítés nincs hatással a renderelt nézetablakokra. Annak megállapítása érdekében, hogy be van-e kapcsolva a Textúratömörítés, nézze meg a Kézi teljesítményhangolás párbeszédpanelen a Hardvereffektusok listáját.
  • Hardveres gyorsítás. Ha ki van kapcsolva a hardveres gyorsítás, vagy ha be van kapcsolva, de nem támogatja az Árnyékokat, akkor a videokártya által nem támogatott hardvereffektusokkal rendelkező árnyalt nézetablakokat tartalmazó rajzok előnézete szoftveres emuláció segítségével tekinthető meg. A grafikus kártya által nem támogatott hardvereffektusok szoftveres emulálásának bekapcsolásához kattintson a Kézi teljesítményhangolás párbeszédpanel Nem támogatott hardvereffektusok szoftveres támogatása nyomtatáskor elemére. A nem támogatott effektus a nézetablakban valósidőben nem fog megjelenni, de a rajz előnézetének megtekintésekor meg fog jelenni.

Előnézet Ablak eszköztár

Az Előnézet ablak beállításait tartalmazza.

Nyomtatás

Kirajzolja a rajzot az egész oldalas előnézetnek megfelelően, majd kilép a Nyomtatási kép opcióból.

Eltolás

Megjeleníti a kéz alakú eltolás-mutatót, amelyet az előnézeti kép mozgatására használhat. Tartsa lenyomva a kijelölő gombot, és húzza az eltolás-mutatót valamilyen irányba. Az eltolás-mutató aktív marad, amíg meg nem nyom egy másik gombot.

Zoom

Megjeleníti a nagyító alakú zoom-mutatót, amelyet az előnézeti kép nagyítására vagy kicsinyítésére használhat. A kép nagyításához tartsa lenyomva a kijelölő gombot, és húzza a zoom-mutatót a képernyő teteje felé. A kép kicsinyítéséhez tartsa lenyomva a kijelölő gombot, és húzza a zoom-mutatót a képernyő alja felé.

Zoom - Ablak

Egy megadott ablak megjelenítéséig zoomol. A Zoom - Ablak opció mind a zoom-, mind az eltolás-mutatóval működik.

Zoom - Eredeti

Visszatér a kezdeti teljes előnézethez. A Zoom - Eredeti opció mind a zoom-, mind az eltolás-mutatóval működik.

Előnézet ablak bezárása

Bezárja az Előnézet ablakot.