DELOBJ (rendszerváltozó)

Azt szabályozza, hogy az egyéb objektumok létrehozásához használt geometriát megtartsa vagy törölje-e a program.

Típus:Egész
Mentés helye:Beállításjegyzék
Kezdeti érték:3

Ennek a rendszerváltozónak a képességei a terméktől függően változnak.

AutoCAD alapú termékek

Ha olyan terméket használ, amely támogatja a meglévő geometrián alapuló 3D modellek létrehozását, akkor ennek a rendszerváltozónak a segítségével szabhatja meg, hogy az eredeti geometriát a rendszer megőrizze vagy elvesse-e.

Ha a SURFACEASSOCIATIVITY rendszerváltozó értéke 1, a program figyelmen kívül hagyja a DELOBJ beállítását.

Érték

Leírás

0

Minden definiáló geometria megőrzésre került. Ezzel a beállítással minden kiosztásparancs forrásobjektumai megőrződnek.

1

Törli a profilgörbéket, beleértve a KIHÚZ, SÖPÖR, MEGFORGAT és PÁSZTÁZ parancsokkal használtakat is. Eltávolítja a KONVTESTTÉ, a KONVFELÜLETTÉ, a KONVERTNURBSBE és a KONVERTHÁLÓVÁ parancs összes definiáló geometriáját. A PÁSZTÁZ paranccsal használt keresztmetszetek szintén törlődnek.

2

Kitörli az összes definiáló geometriát, beleértve a SÖPÖR és a PÁSZTÁZ paranccsal használt útvonalakat és vezérgörbéket is.

3

Ha az eredmény egy szilárdtest objektum, akkor kitörli az összes definiáló geometriát, ideértve a SÖPÖR és a PÁSZTÁZ paranccsal használt útvonalakat és vezetőgörbéket is. Eltávolítja a KONVTESTTÉ, a KONVFELÜLETTÉ, a KONVERTNURBSBE és a KONVERTHÁLÓVÁ parancs összes definiáló geometriáját.

Megjegyzés: A KONVFELÜLETTÉ parancs nem távolítja el a görbéket és a lemezeket.

Ez a beállítás például a VLEDIT és a SPLINE parancsok opcióira is érvényes a spline-görbék és a spline-illesztett vonalláncok közötti konvertáláshoz. A nem nulla értékek tartományának az AutoCAD kompatibilitás megőrzése a célja.

-1

Promptban kérdez rá a profilgörbék törlésére, beleértve a KIHÚZ, SÖPÖR, MEGFORGAT, PÁSZTÁZ és KONVFELÜLETTÉ paranccsal használtakat is. Promptban kérdezi meg, hogy törölje-e a PÁSZTÁZ parancs által használt keresztmetszeteket.

A KONVTESTTÉ és a KONVERTHÁLÓVÁ parancs eredeti geometriáját rákérdezés nélkül kitörli.

-2

Promptban kérdez rá az összes definiáló geometria törlésére, beleértve a SÖPÖR és a PÁSZTÁZ paranccsal használt útvonalakat és vezérgörbéket is.

A KONVTESTTÉ és a KONVERTHÁLÓVÁ parancs eredeti geometriáját rákérdezés nélkül kitörli.

-3

Ha az eredmény valamilyen típusú felület, akkor az összes definiáló geometria törlésére vonatkozó promptokat jelenít meg. Rákérdezés nélkül kitörli a szilárdtestet eredményező összes eredeti geometriát, továbbá a KONVTESTTÉ, a KONVERTNURBSBE és a KONVERTHÁLÓVÁ parancs eredeti geometriáját.

Megjegyzés: A KONVFELÜLETTÉ parancs nem távolítja el a görbéket és a lemezeket.

AutoCAD LT

Ha az AutoCAD LT programmal konvertál spline és spline-illesztett vonalláncok között, ezzel a rendszerváltozóval vezérelheti, hogy megjelenjen-e az eredeti geometria.

Érték

Leírás

0

Minden definiáló geometria megőrzésre került.

-3 és 3 közötti nem nulla egész értékek

Bizonyos parancsok, például a SPLINE és a VLEDIT esetén törli a más objektumok létrehozásához használt objektumokat.

A nem nulla értékek tartományának az AutoCAD kompatibilitás megőrzése a célja.