Információk a méretszövegek megjelenésének vezérléséről

A méretekben elhelyezhet előtagokat, utótagokat és felhasználó által megadott szövegeket. Szabályozhatja a méretszövegben használt szöveg stílusát és formátumát.

A méretstílusok számos, a felhasználó által megadott szöveg, előtag és utótag, illetve a program által generált egység használatát támogatják. Például megadható előtagnak egy átmérőjel, utótagként pedig a mértékegység rövidítése, például mm. A szöveg ebben az összefüggésben utal az összes méretszövegre, előtagra és utótagra, elsődleges és alternatív mértékegységekre és a tűrésekre. A geometriai tűrések külön szabályozhatók.

A méretszöveget egyszerű karakterláncként kezeli a program, melyet szövegszerkesztővel hozhat létre és módosíthat.

Szövegstílus szabályozása a méretekben

A méretszöveg megjelenését a Méretstílus módosítása/Új méretstílus párbeszédpanel Szöveg lapján kiválasztott szövegstílus határozza meg. Méretstílus létrehozása közben kiválaszthat egy szövegstílust, és az aktuális szövegstílus magassági beállításától függetlenül megadhat egy szövegszínt és szövegmagasságot. Megadhatja a hézagot is az alap méretszöveg és az azt körülvevő keret között.

A méretezéshez használt szövegstílusok azonosak a rajzban létrehozott összes szöveg által használt szövegstílusokkal.

Felhasználói szövegek elhelyezése méretekben

Az elsődleges és az alternatív mértékegységekhez megadott előtagokon és utótagokon kívül megadhat még saját szöveget a méret létrehozásánál. Mivel az előtag, utótag és a felhasználó által megadott szövegek egyetlen karakterláncot alkotnak, a szövegszerkesztő segítségével megjeleníthet tűréseket, és megváltoztathatja a szöveg betűtípusát, méretét és egyéb tulajdonságait. A Tulajdonságok paletta segítségével is felülírhatja a meglévő méretek méretstílus-beállításait és méretszövegét.