Információk a grafikus teljesítmény hangolásáról

A grafikus teljesítmény hangolása megvizsgálja a grafikus kártyát és a 3D grafikus illesztőprogramot, és eldönti, hogy szoftveres vagy hardveres gyorsítást használjon-e.

A rendszerrel feltehetően nem kompatibilis funkciók ki vannak kapcsolva. Előfordulhat, hogy egyes szolgáltatások kompatibilisek ugyan a hardverrel, mégsem ajánlottak, mert a grafikus kártya vagy a 3D grafikus illesztőprogram nem ment át az Autodesk hitelesítési eljárásán, vagy nem volt tesztelve. Ezeket a szolgáltatásokat csak saját felelősségre kapcsolja be.

A hangolónapló jelenti, hogy milyen grafikus kártyát és 3D grafikus illesztőprogramot azonosított a rendszerben, és hogy be vannak-e kapcsolva a hardvereffektusok. Az Effektusok szakaszban megjelenik az aktuális grafikus illesztőprogram által támogatott hardvereffektusok aktuális állapota.

A naplófájl megjeleníti az aktuális alkalmazásillesztőre vonatkozó információkat, valamint a rendelkezésre álló alkalmazásillesztőket és a támogatott effektusokat. Az itt található információk segítségével meghatározhatja, hogy egy, a grafikai kártyához való alkalmazásillesztő vagy a szoftverillesztő-program használata a kedvezőbb.

A leképezett objektumárnyékolás nézetablakokban történő megjelenítéséhez, valamint a képpontonkénti megvilágítás használatához hardveres gyorsítás szükséges.

Ha a Tömörítetlen textúrák be van kapcsolva, akkor megnő a képeket felhasználó anyagokat tartalmazó rajzok megnyitásához szükséges videomemória mérete. Ez a beállítás ugyan csökkenti a képek kezdeti betöltéséhez szükséges időt, de egyúttal növeli a rajz megjelenítéséhez szükséges videomemória mennyiségét. Emellett a képek megjelenítési minősége is romlik.

Tanúsítványfrissítések

Amint újabb grafikus kártyákat és 3D képernyőillesztőket tesztelnek, azok felkerülnek az Autodesk weboldalán található listára. Az AutoCAD alapértelmezett esetben automatikusan keresi a tanúsítványok frissítéseit.