További információk a rendszerhiba esetén végzett helyreállításról

A hardver hibái, áramkimaradás és szoftverproblémák is okozhatják, hogy a program váratlanul leáll. Ilyen esetekben a megnyitott rajzfájlok visszaállíthatók.

Programhiba esetén az aktuális rajz egy másik fájlba menthető. Ez a fájl a rajzfájlnév_recover.dwg formátumot használja, ahol a rajzfájlnév változó az aktuális rajz fájlnevét jelöli.

Rajzfájlok feloldása

Egy program vagy rendszerhiba után az alkalmazás következő elindításakor megnyílik a Rajzhelyreállítás-kezelő eszköz. A Rajzhelyreállítás-kezelő egy listát jelenít meg, amelyen szerepel a hiba bekövetkeztekor nyitott állapotban lévő összes rajzfájl, beleértve az alábbi fájltípusokat:

Megjegyzés: A váratlan hiba időpontjában még nem mentett, megnyitott rajzokat nem követi a Rajzhelyreállítás-kezelő. A megkezdett rajzokat rögtön mentse, és a továbbiakban is rendszeresen végezzen mentést.

Minden rajz esetében megnyithatja és választhat a következő fájlok közül, amennyiben az létezik:

Megjegyzés: A rajz-, biztonsági másolat és helyreállítási fájlok felsorolása utolsó mentésük időpontja szerint történik.

Kattintson duplán a Biztonsági másolat fájlok területen található rajz felsőszintű csomópontjára, mellyel megjelenik az előbb felsorolt négy fájltípus. Kattintson a jobb gombbal a Biztonsági másolat fájlok területen bármelyik csomópontra a helyi menü megjelenítéséhez.

Ha a Rajz helyreállítása párbeszédablakot az érintett rajzok feloldása előtt bezárja, azt később a RAJZHELYREÁLL parancs segítségével nyithatja meg.

Automatikus hibajelentés küldése az Autodesk vállalatnak

Ha probléma merül fel, és a program váratlanul leáll, akkor hibajelentést küldhet az Autodesk vállalatnak, segítve a szoftverrel kapcsolatos problémák kijavítását. A hibajelentés információkat tartalmaz a rendszer állapotáról, amikor a hiba előfordult. A felhasználó további információkat is hozzáadhat, például azt, hogy mit csinált, amikor a hiba jelentkezett. A hibajelentés szolgáltatás engedélyezését a REPORTERROR rendszerváltozó vezérli.