Tulajdonságmásolás beállításai párbeszédpanel

Megadja a tulajdonságokat, amelyeket a kívánt forrásobjektumból a célobjektumokba másol.

TULMÁSOL (parancs) Keres: Válassza ki a forrásobjektumot > Válassza a Beállítások opciót a parancssorban

Meghatározza, hogy mely alaptulajdonságok és további tulajdonságok kerüljenek másolásra a forrásobjektumból a célobjektumokba.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Alaptulajdonságok

Szín

A célobjektum színét a forrásobjektum színére változtatja. Minden objektumnál használható.

Fólia

A célobjektum fóliáját a forrásobjektum fóliájára változtatja. Minden objektumnál használható.

Vonaltípus

A célobjektum vonaltípusát a forrásobjektum vonaltípusára változtatja. Minden objektumnál használható, kivéve az attribútumokat, sraffozásokat, bekezdéses szövegeket, pontokat és nézetablakokat.

Vonaltípus léptéke

A célobjektum vonaltípus-léptéktényezőjét a forrásobjektum vonaltípus-léptéktényezőjére változtatja. Minden objektumnál használható, kivéve az attribútumokat, sraffozásokat, bekezdéses szövegeket, pontokat és nézetablakokat.

Vonalvastagság

A célobjektum vonalvastagságát a forrás objektum vonalvastagságára változtatja. Minden objektumnál használható.

Átlátszóság

A célobjektum átlátszóságát a forrásobjektum átlátszóságára változtatja. Minden objektumnál használható.

Vastagság

A célobjektum vastagságát a forrásobjektum vastagságára változtatja. Csak az ívek, attribútumok, körök, vonalak, pontok, 2D vonalláncok, lemezek és szövegek esetében használható.

Nyomtatási stílus

A célobjektum nyomtatási stílusát a forrásobjektum nyomtatási stílusára változtatja. Ha színfüggő nyomtatási stílus módban dolgozik (a PSTYLEPOLICY értékre 1), akkor ez az opció nem használható. Minden objektum esetén használható, azok kivételével, amelyeken alkalmazva lett a Vibrálás élmódosítás.

Speciális tulajdonságok

Ezek a tulajdonságok az alaptulajdonságokon kívül érhetők el. Olyan tulajdonságokat alkalmaznak, amelyek az alábbi objektumtípusokra vonatkoznak.

Méretezés

Az objektumok alaptulajdonságai mellett a célobjektum méretstílusát és feliratozási tulajdonságait a forrásobjektum méretstílusára és megfelelő tulajdonságaira változtatja. Az opció csak méret, mutató és tűrés objektumok esetén használható.

Vonallánc

Az objektumok alaptulajdonságai mellett a célvonallánc vastagságát és vonaltípus-létrehozási tulajdonságait a forrásvonallánc vastagságára és vonaltípus-létrehozási tulajdonságaira változtatja. A forrásvonallánc illeszt/simít tulajdonsága és szintje nem kerül át a célvonalláncra. Ha a forrásvonallánc változó vastagságú, a vastagság tulajdonságot nem viszi át a célvonalláncra.

Anyag

(Az AutoCAD LT programban nem érhető el)

Az objektumok alaptulajdonságai mellett megváltoztatja az objektumhoz rendelt anyagot. Ha a forrásobjektumhoz nincs anyag rendelve, de a célobjektumhoz igen, akkor az anyagot eltávolítja a célobjektumról.

Egy vagy többsoros szöveg

Az objektumok alaptulajdonságai mellett a célobjektum szövegstílusát és feliratozási tulajdonságait a forrásobjektum szövegstílusára, illetve megfelelő tulajdonságaira változtatja. Az opció csak egysoros és bekezdéses szöveg objektumok esetén objektumok alaptulajdonságai mellett.

Nézetablak

Az objektumok alaptulajdonságai mellett a célpapírtér nézetablak következő tulajdonságait a forrásnézetablak azonos tulajdonságaira változtatja: be- és kikapcsolás, megjelenítő lezárás, szabvány vagy felhasználói lépték, árnyalt nyomtatás, raszter, háló és az FKR ikon láthatósága és helye.

Az alábbi nézetablak-beállítások a rendszer nem viszi át:
  • Kivágás
  • Fóliaállapotok fagyasztása/olvasztása
  • FKR nézetablakonként (az AutoCAD LT programban nem alkalmazható)
Többszörös mutató

Az objektumok alaptulajdonságai mellett a célobjektum többszörös mutató stílusát és feliratozási tulajdonságait a forrásobjektum többszörös mutató stílusára és megfelelő tulajdonságaira változtatja. Csak többszörös mutató objektumok esetén használható.

Sraffozás

Az objektumok alaptulajdonságai mellett a célobjektum sraffozási tulajdonságait (beleértve a feliratozási tulajdonságokat is) a forrásobjektum sraffozási tulajdonságaira változtatja. A sraffozás kezdőpontjához történő igazításhoz használja a Tulajdonságok öröklése opciót (SRAFFOZ vagy SRAFFEDIT parancs). Csak sraffozási objektumok esetén használható.

Tábázat

Az objektumok alaptulajdonságai mellett a célobjektum táblázatstílusát a forrásobjektum táblázatstílusára változtatja. Csak táblázatobjektumok esetén használható.

Középpontobjektum – Középpontjel- és középvonal-objektumok

Az objektumok alaptulajdonságain kívül a célobjektum geometriai tulajdonságait (például a meghosszabbítás hosszát) a forrásobjektum geometriai tulajdonságaira módosítja. Csak középpontjel- és középvonal-objektumok esetén érhető el.