Xrefek/DGN-alávetítések csatolása párbeszédpanel

KÜLSŐREFERENCIÁK (parancs) Keres: Kattintson a jobb gombbal egy csatolt rajzra vagy DGN-fájlra > Csatolás

Ha az aktuális rajzhoz xrefet csatol, az minden függő elnevezett objektumával együtt az aktuális rajz részévé válik. Az XCSATOL parancs segítségével adhatja az egyes xref-függő elnevezett objektumokat, blokkokat, szövegstílusokat, méretstílusokat, fóliákat és vonaltípusokat a helyi definíciós táblához. A külső referenciák aktuális rajzhoz való csatolására két módszer áll rendelkezésre: a csatolás és a beillesztés. A csatolás megváltoztatja a definíciós táblában szereplő neveket a beillesztés során. A beillesztés nem változtatja meg az xref definíciós táblájában szereplő neveket. Beágyazott külső referencia csatolásához a szülő külső referenciát is ki kell jelölni.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Csatolás

A kijelölt DWG-referenciát az aktuális rajzhoz csatolja. Az xref-függő elnevezett objektumok neve blokknév|definíciónév formátumúról blokknév$n$definíciónév formátumúra változik. Így az aktuális rajzhoz csatolt minden xref-függő definíciós táblázathoz egyedi elnevezett objektum keletkezik.

Az 1.EMELET külső referencia FAL fóliája például a külső referencia csatolása után a külsőreferencia-függő 1.EMELET|FAL definícióról az 1.EMELET$0$FAL helyi fóliadefinícióra változik. Az $n$ szám automatikusan nő, ha ugyanolyan néven már létezik helyi elnevezett objektum. Ha az előző példában az 1.EMELET$0$FAL definíció már van a rajzban, akkor az 1.EMELET|FAL xref-függő fólia az 1.EMELET$1$FAL nevet kapja.

Rajzlapot beilleszt

Ugyanolyan módon csatolja a DWG-referenciát az aktuális rajzhoz, mint ahogyan törli és beilleszti a referencia rajzot. Az xref-függő elnevezett objektumokat leválasztja az xref nevéről, azaz nem nevezi át a blokknév$n$definíciónév szintaxis szerint. Rajzok beillesztésekor nem történik meg a nevek sorszámozása, ha egy helyi elnevezett objektum neve megegyezik egy csatolt xref-függő elnevezett objektuméval. A csatolt xref-függő elnevezett objektum átveszi a helyileg definiált elnevezett objektum beállításait.

Az 1.EMELET külső referencia FAL fóliája például a beillesztés opció csatolása után az xref-függő fólia 1.EMELET|FAL definícióról a FAL helyi fóliadefinícióra változik.