Állapotsor gyorsreferencia

Az állapotsor gyors hozzáférést biztosít az olyan eszközökhöz, amelyek hatással vannak a rajzolási környezetre.

Állapotsor gomb Név Leírás
Keres Koordináták Megjeleníti a mutató pozíciójának koordinátáit.
Keres Modelltér Azt jelöli, hogy jelenleg egy modelltérben dolgozik. Kattintson erre a gombra a modelltérben, hogy megjelenítse a legutóbb elért elrendezést. Kattintson erre a gombra az elrendezésben, hogy egy elrendezés nézetablakban átváltson a modelltérről a papírtérre.
Keres Papírtér Azt jelöli, hogy jelenleg egy elrendezésben dolgozik. Kattintson erre a gombra, hogy az elrendezés nézetablakban átváltson papírtérből modelltérbe.
Keres Háló Megjelenít egy hálót a rajzterületen.
Keres Raszter mód Bekapcsolja a háló típusú rasztert. Amikor a hálóraszterek vannak be kapcsolva, a mutató mozgatása során a mutató a megadott hálóintervallumokra illeszkedik. Amikor a poláris raszterek vannak be kapcsolva, a mutató a megadott távolságokra illeszkedik a megadott poláris illesztési útvonalak mentén.

Megállapított kényszerek

Megjegyzés: Az AutoCAD LT programban nem érhető el.
Automatikusan alkalmazza a geometriai kényszereket a geometriák létrehozásakor vagy szerkesztésekor.
Keres Dinamikus adatbevitel Megjelenít egy eszköztippet a mutatóhoz közel, amelynek segítségével beállításokat adhat meg a távolságokra és szögekre vonatkozó parancsokhoz és értékekhez.
Orthomode A vízszintes vagy a függőleges irányra korlátozza az egérmutató mozgását.
Keres Poláris követés A megadott poláris szögek mentén követi a mutatót.
Keres Izometrikus rajzolás Izometrikus rajzolási környezetet szimulál az objektumok izometrikus tengelyek mentén való illesztése által, ahol az egyes tengelyek közötti szög 120°.
Keres Tárgyraszterkövetés Nyomon követi a mutatót a tárgyraszterpontból kiinduló függőleges és vízszintes illesztési útvonalak mentén.
Keres 2D tárgyraszter A mutató mozgatása során a legközelebbi 2D hivatkozási ponthoz illeszti a mutatót. Ezek lehetnek például végpontok, körök középpontjai, felezőpontok stb.
Keres Vonalvastagság Megjeleníti a vonalvastagságokat a rajzon. A modelltér arányos képpontszélességgel jeleníti meg a vonalvastagságokat. Az elrendezések valós világbeli mértékegységekkel jelenítik meg a vonalvastagságokat.
Keres Átlátszóság Az összes olyan objektum átlátszóságát bekapcsolja, amelynek az átlátszóság tulajdonsága nullától eltérő értékre van állítva. Ha ez a gomb ki van kapcsolva, minden objektum átlátszatlan.
Keres Ciklikus kiválasztás Bekapcsolja a ciklikus kiválasztás szolgáltatást, amely segít egy objektum kiválasztásában, ha az objektumok átfedésben vannak egymással.
Keres

3D tárgyraszter

Megjegyzés: Az AutoCAD LT programban nem érhető el.
A mutató mozgatása során a legközelebbi 3D hivatkozási ponthoz illeszti a mutatót. Ilyenek például a csúcsok, az élek felezőpontjai, a laphoz legközelebb eső pontok stb.
Keres

Dinamikus FKR

Megjegyzés: Az AutoCAD LT programban nem érhető el.
Átmenetileg egy 3D szilárdtest sík lapjára igazítja az FKR XY síkját.
Keres

Kiválasztás szűrése

Megjegyzés: Az AutoCAD LT programban nem érhető el.
Megadja, hogy mely objektumok legyenek kiemelve, ha föléjük viszi a mutatót.
Keres

Minialkalmazás

Megjegyzés: Az AutoCAD LT programban nem érhető el.
Megjeleníti a 3D minialkalmazásokat, amelyek egyszerűbbé teszik az objektumok 3D tengely vagy sík mentén történő halmazának áthelyezését, elforgatását, illetve léptékezését.
Keres Nézetablak teljes méretűvé tétele Szerkesztéshez egész képernyősre bontja ki az aktuális elrendezés nézetablakot.
Keres Nézetablak kis méretűvé tétele
Megjegyzés: Ez a gomb az állapotsor elemét helyettesíti, ha a nézetablak teljes méretűre van állítva.
Alaphelyzetbe állítja a teljes méretűre állított elrendezés-nézetablakokat.
Keres Feliratozás láthatósága A feliratozáslépték használatával jeleníti meg a feliratozási objektumokat. Ha ki van kapcsolva, a feliratozási objektumok az aktuális lépték szerint jelennek meg.
Keres Automatikus lépték Automatikusan hozzáadja a feliratozásléptékeket az összes feliratozási objektumhoz, ha a feliratozáslépték módosul.
Keres Feliratozáslépték Beállítja a feliratozási objektumok aktuális feliratozásléptékét a modelltérben.
Keres Nézetablak zárolása Zárolja egy elrendezési nézetablak megjelenítését. Ha úgy végez nagyítást, hogy zárolta egy elrendezési nézetablak megjelenítését, a nagyítás eredményét a rendszer a teljes elrendezésre alkalmazza, így az elrendezési nézetablakban a nézetablak léptéke változatlan marad.
Keres Nézetablak léptéke Megjeleníti a kijelölt nézetablak léptékét. Ez csak akkor látható, ha ki van jelölve egy nézetablak
Keres Nézetablak léptékének szinkronizálása Azt jelzi, ha a nézetablak léptéke és a feliratozáslépték egyenlő. Ez csak akkor látható, ha ki van jelölve egy nézetablak
Keres Nézetablak léptékének szinkronizálása
Megjegyzés: Ez az ikon az állapotsor elemét helyettesíti, ha a nézetablak léptéke és a feliratozáslépték egyenlő.
Azt jelzi, ha a nézetablak léptéke és a feliratozáslépték eltérő. Ez csak akkor látható, ha ki van jelölve egy nézetablak
Keres Munkaterületek közötti váltás A kiválasztottra módosítja az aktuális munkaterületet.
Keres Feliratozásfigyelő Bekapcsolja a feliratozásfigyelőt. Ha a feliratozásfigyelő be van kapcsolva, a rendszer megjelenít egy jelet az összes nem asszociatív felirathoz.
Keres Mértékegységek A rajzi egységek beállítása az aktuális rajz esetében.
Keres Gyorstulajdonságok Megjeleníti a Gyorstulajdonságok ablakot az objektumok kiválasztásakor.
Keres Felhasználói felület zárolása Rögzíti az eszköztárak és a rögzíthető ablakok (például a DesignCenter és a Tulajdonságok ablak) pozícióját és méretét.
Keres Grafikus teljesítmény Engedélyezi a hardveres gyorsítást a telepített grafikus kártya GPU egységének használatához a számítógép processzora helyett.
Keres Tiszta képernyő Teljes méretűre állítja a rajzterületet a parancsablak kivételével a szalag, az eszköztárak és a rögzíthető ablakok eltávolításával.
Keres Tiszta képernyő
Megjegyzés: Ez a gomb az állapotsor elemét helyettesíti, ha a rajzterület teljes méretűre van állítva.
Visszaállítja a szalagot, az eszköztárakat és a rögzíthető ablakokat.
Keres Objektumok elkülönítése Elrejti a rajzterületen kijelölt objektumokat, vagy megjeleníti a korábban elrejtett objektumokat.
Keres Testreszabás Megadja, hogy mely parancsgombok jelenjenek meg az állapotsoron.