Táblázat nézet és Űrlap nézet lapok (Nyomtatási stílus táblázat szerkesztő)

A nyomtatási stílus táblázatban található nyomtatási stílus definíciókat módosítja.

STÍLUSKEZELŐ (parancs) Keres: Kattintson duplán egy CTB- vagy STB-fájlra

Megjeleníti az összes nyomtatási stílust a nyomtatási stílus táblázatban, és azok beállításait.

A nyomtatási stílusok balról jobbra oszlopokban jelennek meg. Kevesebb nyomtatási stílus esetén általában a Táblázat nézet lap használható könnyebben. Ha sok nyomtatási stílussal dolgozik, akkor az Űrlap nézet használata sokkal előnyösebb, mivel a nyomtatási stílus nevek a bal, míg a kiválasztott stílus tulajdonságai a jobb oldalon jelennek meg. Az első nyomtatási stílus az elnevezett nyomtatási stílus táblában a NORMÁL, amely az objektumok alapértelmezett tulajdonságait tartalmazza (nincs használt nyomtatási stílus). A NORMÁL stílust nem lehet sem törölni, sem módosítani.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Név

Az elnevezett nyomtatási stílus táblázatokban lévő nyomtatási stílusok nevét jeleníti meg. Az elnevezett nyomtatási stílus táblázatokban levő nyomtatási stílusok módosíthatók. A színfüggő nyomtatási stílus táblázatokban lévő nyomtatási stílus nevek objektumszínekhez kötődnek, és nem módosíthatók. A program legfeljebb 255 karakter hosszú stílus neveket képes kezelni.

Leírás

Leírást ad minden nyomtatási stílushoz.

Tulajdonságok

Megadja az aktuális nyomtatási stílus táblázathoz adott új nyomtatási stílus beállításait.

Szín

Megadja egy objektum nyomtatási színét. A nyomtatási stílus színének alapértelmezett beállítása az Objektum alapján. A nyomtatási stílus színének meghatározása esetén a szín nyomtatáskor felülírja az objektum színét.

A Szín kiválasztása lehetőséggel megjelenítheti a Szín kiválasztása párbeszédpanelt és választhat egyet a 255 AutoCAD Színindex (ACI) szín, a true color színek vagy a színkatalógus színei közül. A kiválasztott szín a nyomtatási stílus színlistájában felhasználói szín néven fog szerepelni. Ha a nyomtatóeszköz nem támogatja a megadott színt, a legközelebbi elérhető színt nyomtatja, vagy monokróm eszközök esetén feketét.

Diterelés (összemosás)

Engedélyezi a diterelést (képpontmintás árnyalást). A plotter a diterelést a színek pontmintával történő közelítésére használja olyan hatást keltve, mintha több színt nyomtatna, mint amennyi az AutoCAD Színindexében (ACI) szerepel. Ha a nyomtató nem támogatja az árnyalást, akkor az nem állítható be.

A diterelés általában ki van kapcsolva, így elkerülhető a vonaltípusok hibás megjelenítése, amely vékony vonalak nyomtatásakor fordulhat elő. A képpontmintás árnyalás kikapcsolása a tompa színeket is láthatóbbá teszi. A diterelés kikapcsolásakor a program a színt a legközelebbi színnel helyettesíti, amely a nyomtatáskor kevesebb színárnyalat használatát eredményezi.

Szürkeárnyalatos

Az objektum színét szürkeárnyalatosra változtatja, ha a nyomtató a szürkeárnyalatot támogatja. A Szürkeárnyalatos opció törlésekor az RGB értékek az objektumszínekhez kerülnek felhasználásra. A színösszemosás választható az objektum színének használatakor vagy egy nyomtatóstílus-szín hozzárendelésekor.

Tollszám (csak tollas plotterek esetében)

Meghatározza azt a tollat, amelyet az adott nyomtatási stílust használó objektum kirajzoltatásakor alkalmazni kell. A lehetséges tollak 1 és 32 közé esnek. Ha a nyomtatási stílus színét az Objektum alapján módba kapcsolta, vagy ha egy színfüggő nyomtatási stílus nyomtatási stílus táblázatában egy nyomtatási stílust módosít, akkor ez az érték Automatikus lesz.

Ha 0 értéket ad meg, a mező frissítésre kerül az Automatikus olvasásához. A program az objektum színéhez legközelebb eső tollszínt a Nyomtatókonfiguráció-szerkesztőben a Fizikai tolljellemzők területen megadott értékek alapján határozza meg.

Virtuális tollszám

Meghatároz egy virtuális tollszámot 1 és 255 között. Sok raszternyomtató képes tollas plottert szimulálni virtuális tollak segítségével. A legtöbb eszköz esetében az eszköz előlapján megadhatja a tollak vastagságát, kitöltési mintáját, végződés stílusát, egyesítési stílusát és színét/telítettségét.

A 0 vagy az Automatikus lehetőséget választva a program a virtuális tollhozzárendelést az AutoCAD színindexből készíti.

Egy nyomtatási stílusban a virtuális tollkiosztás csak nem tollas plottereknél használatos, és csak akkor, ha azok konfigurálva vannak a virtuális tollak használatára. Ebben az esetben a program minden más stílusbeállítást figyelmen kívül hagy, és csak a virtuális toll lesz használatban. Ha nincs nem tollas plotter konfigurálva virtuális tollakhoz, akkor a virtuális és fizikai tollinformáció a nyomtatási stílusban figyelmen kívül marad, és a többi beállítás kerül alkalmazásra.

Nem tollas plottert virtuális tollak használatára a PC3 szerkesztő Eszköz- és dokumentumbeállítások lapjának Vektorgrafika részében állíthat be. A színmélység területen válassza a 255 virtuális toll értéket.

Telítettség

Megadja a szín intenzitását, amely meghatározza, hogy a nyomtató mennyi tintát használjon a nyomtatáskor. A 0 érték megadásával a szín teljesen fehér lesz. A 100 érték a színt teljes intenzitással jeleníti meg. A telítettség használatához ki kell választani a Diterelés engedélyezése opciót.

Vonaltípus

Egy listát jelenít meg az egyes vonaltípusok mintájával és leírásával. Ha kijelöli egy nyomtatási stílus egyik vonaltípusát, a vonaltípus felülírja az objektum vonaltípusát nyomtatáskor.

Adaptív igazítás

A vonaltípus léptékét úgy igazítja, hogy a vonaltípus mintája teljes legyen.

Ha az Adaptív igazítás jelölőnégyzet nincs bejelölve, akkor a vonal akár egy minta közepénél is befejeződhet. Kapcsolja ki az Adaptív igazítás opciót, ha fontos a vonaltípus léptéke fontos. Kapcsolja be az Adaptív igazítást, ha a teljes vonaltípus minták fontosabbak, mint a helyes vonaltípus-léptékezés.

Vonalvastagság

Megjeleníti a vonalvastagság mintáját és számértékét. A vonalvastagságok értéke milliméterben adható meg.

Egy nyomtatási stílus vonalvastagságának megadása esetén a vonalvastagság nyomtatáskor felülírja az objektum eredeti vonalvastagságát.

Vonalvégződés stílusa

Ha kijelöli egy nyomtatási stílus egyik vonalvégstílusát, a vonalvégstílus felülírja az objektum vonalvégstílusát nyomtatáskor.

Vonal egyesítés stílusa

Ha kijelöl egy vonalegyesítési stílust, a vonalegyesítési stílus felülírja az objektum vonalegyesítési stílusát nyomtatáskor.

Kitöltési stílus

Ha kijelöl egy kitöltési stílust, a kitöltési stílus felülírja az objektum kitöltési stílusát nyomtatáskor.

Stílus hozzáadása

Új nyomtatási stílust ad egy elnevezett nyomtatási stílus táblázathoz.

A nyomtatási stílus a Normál nyomtatási stíluson alapszik, amely az objektum tulajdonságait használja, és alapértelmezés szerint nem ír felül semmit. A felülírásokat az új nyomtatási stílus létrehozása után kell megadni. Színfüggő nyomtatási stílus táblázathoz nem lehet új nyomtatási stílust adni, egy színfüggő nyomtatási stílus táblázatban 255 színhez rendelt nyomtatási stílus található. Olyan elnevezett nyomtatási stílus táblázathoz sem adhat új nyomtatási stílust, amely fordítási táblázattal rendelkezik.

Stílus törlése

Törli a kiválasztott stílust a nyomtatási stílus táblázatból.

Azok az objektumok, amelyekhez ez a stílus volt rendelve, megtartják a nyomtatási stílus hozzárendelést, de nyomtatáskor a Normál stílus alapján lesznek kinyomtatva, mivel a hivatkozott nyomtatási stílus már nem szerepel a nyomtatási stílus táblázatban. Nem lehet törölni nyomtatási stílust olyan elnevezett nyomtatási stílus táblázatból, amelynek fordítási táblázata van, sem pedig színfüggő nyomtatási stílus táblázatból.

Vonalvastagságok módosítása

Módosítja a már létező vonalvastagságok szélesség értékét.

Megjeleníti a Vonalvastagságok módosítása párbeszédpanelt.

28 vonalvastagságot lehet a nyomtatási stílus táblázatban lévő nyomtatási stílusokhoz használni. Ha a szükséges vonalvastagság nincs a nyomtatási stílus táblázatban tárolt vonalvastagságok listájában, módosíthat egy meglévő vonalvastagságot. Nem adhat hozzá vagy törölhet vonalvastagságot a listából a nyomtatási stílus táblázatban.

Mentés másként

Megjeleníti a Mentés másként párbeszédpanelt, és menti a nyomtatási stílus táblázatot egy új néven.