FKRIKON (parancs)

Vezérli az FKR ikon láthatóságát, elhelyezését, megjelenését és kiválaszthatóságát.

Az FKR ikon jelzi az aktuális FKR helyét és tájolását. Az FKR ikon fogókkal módosítható. Ezt a UCSSELECTMODE rendszerváltozó vezérli.

Megjegyzés: Ha az FKR origója nem látszik az aktuális nézetablakban, akkor az FKR-ikon a nézetablak bal alsó sarkban jelenik meg.

A papírtérben és a modelltérben különböző felhasználói koordináta-rendszer ikonok jelennek meg. Modelltérben 2D és 3D ikonmegjelenítési stílusok közül választhat (lásd a Tulajdonságok opciót):

  • 2D. Ha az FKR megegyezik a VKR-rel (világ koordináta-rendszerrel), akkor az ikon Y részén megjelenik a W betű. Ha az FKR úgy lett elforgatva, hogy a Z tengely a nézetsíkkal párhuzamos síkban feküdjön – azaz az XY sík éle a nézetsíkon legyen –, akkor a 2D FKR-ikon egy törött ceruza ikonra cserélődik ki.
  • 3D. Egy négyzet jelenik meg az XY síkban az origónál, ha az aktuális FKR megegyezik a VKR-rel, és fentről nézi az FKR-t (a pozitív Z irányból). A négyzet nem jelenik meg, ha az FKR-t alulról nézi. A Z tengely folytonos, ha egy XY sík feletti pontból nézi, és szaggatott, ha egy XY sík alatti pontból nézi.

Az alábbi példák a modelltérben megjelenített 3D FKR ikonokat, és egy, a papírtér elrendezésében megjelenített FKR ikont mutatnak.

A következő promptok jelennek meg.

Válasszon az opciók közül [Be/Ki/Mind/Nincs/Origó/Választható/Tulajdonságok]<aktuális>: Válasszon az opciók közül, vagy nyomja le az Enter billentyűt

Be Keres

Megjeleníti az FKR-ikont.

Ki Keres

Kikapcsolja az FKR-ikon megjelenítését.

Mind

Az összes aktív nézetablakban alkalmazza az ikonon végrehajtott változtatásokat. Máskülönben az FKRIKON csak az aktuális nézetablakra érvényes.

Nincs origó

Az ikont a nézetablak bal alsó sarkában jeleníti meg, függetlenül az FKR origójának elhelyezkedésétől.

Kezdőpont

Az ikont az aktuális FKR origójában (0,0,0) jeleníti meg. Ha az origó a nézeten kívülre esik, akkor az ikon a nézetablak bal alsó sarkában jelenik meg.

Kiválasztható

Azt vezérli, hogy az FKR ikon kiválasztható-e, és módosítható-e fogókkal.

Tulajdonságok Keres

Megjeleníti az FKR ikon párbeszédpanelt, amelyben szabályozhatja az FKR ikon stílusát, láthatóságát és elhelyezését.