Objektumok szerkesztésének módjai: összefoglalás

Az objektumszerkesztési beállításokat a következő módszerekkel érheti el:

Módszer Leírás
Parancssor Írjon be egy parancsot, majd jelölje ki a módosítani kívánt objektumokat. Ugyanerre az eredményre jut, ha előbb az objektumokat jelöli ki, és utána írja be a kívánt parancsot.
Helyi menü A kapcsolódó szerkesztési lehetőségeket tartalmazó helyi menü megjelenítéséhez jelöljön ki egy objektumot, majd kattintson a jobb gombbal.
Dupla kattintás Az objektumra történő dupla kattintással megjelenítheti a Tulajdonságok palettát, vagy néhány esetben egy, az adott objektumra jellemző párbeszédpanelt vagy szerkesztőt. (Egy CUIx-fájl testreszabásával és a programba való betöltésével megadhatja az egyes objektumtípusokra vonatkozó, dupla kattintással végrehatott műveletet.)
Fogók A fogókkal átalakíthatja, mozgathatja, forgathatja és módosíthatja az objektumokat:
  • Fogómódok. Válasszon ki egy objektumfogót az alapértelmezett fogómód, a nyújtás használatához, vagy nyomja le az Enter vagy a szóköz billentyűt a további fogómódok közötti váltáshoz: mozgatás, forgatás, léptékezés és tükrözés.
  • Többfunkciós fogók. Számos objektum esetében a mutatót a fogó felett tartva elérhető egy objektumspecifikus, és esetenként fogóspecifikus szerkesztési lehetőségeket tartalmazó menü.