-EXPORT (parancs)

A parancssorból DWF-, DWFx- vagy PDF-fájlt hoz létre.

A DWFEXPORT, az DWFXEXPORT és a PDFEXPORT parancs parancsprompti változata parancsfájllal vezérelhető felületet kínál a rajzok lapjainak közzétételére.

A következő promptok jelennek meg.

Fájlformátum

Kimeneti fájltípusként válassza a DWF-et, a DWFx-et vagy a PDF-et.

Nyomtatási terület

Adja meg a rajz exportálandó területét:

Megjelenítés

A modelltér aktuális nézetablakában lévő nézetet exportálja.

Terjedelem

A rajz aktuális terének azt a részletét exportálja, amely modelltérbeli objektumokat tartalmaz. Az aktuális tér teljes geometriája exportálásra kerül.

Ablak

A rajznak a modelltérben megadott tetszőleges részletét exportálja. Az exportálni kívánt terület átellenes sarokpontjai az Ablak listaelemre történő kattintás után az egérrel jelölhetők ki, illetve megadhatók a sarokpontok koordinátaértékei.

Aktuális elrendezés/Minden elrendezés

Ha a papírtérből exportál, adja meg, hogy az aktuális vagy az összes elrendezést szeretné-e exportálni.

Részletes kirajzolási konfiguráció?

Részletes oldalbeállításokat határoz meg az éppen nyomtatott Modell lap vagy elrendezés lap számára.

Megjegyzés: Ha a Nem lehetőséggel él, akkor megjelenik a Mentés másként párbeszédpanel, ha a FILEDIA értéke 1. Ha a FILEDIA értéke 0, akkor a parancspromptnál kell megadnia egy fájlnevet.
Papírméret

Adja meg a papírméretet, vagy írja be a ? karaktert az alapértelmezett plotterillesztő-programban definiált papírméretek megjelenítéséhez.

Papíron mért egység

Adja meg, hogy mi legyen a papírméret mértékegysége: hüvelyk vagy milliméter.

Megjegyzés: Ha raszterképet, például BMP- vagy TIFF-fájlt exportál, akkor nem jelenik meg ez a prompt, mert a nyomat mérete automatikusan képpontokban méretik.
Rajz tájolása

Adja meg, hogy a kimenet álló vagy fekvő helyzetű legyen-e.

Nyomtatás léptéke

Adja meg, miként kell a rajzot a DWF-, DWFx-, illetve PDF-fájlban léptékezni.

  • Egy hüvelyk a nyomaton = Egy rajzi egység: A megadott adatok (hüvelyk vagy milliméter viszonyítása a rajzi egységekhez) alapján számítja a méretarányt. Megadhat tört formátumú valós számot is (például az 1 = 2 vagy .5).
  • Illesztés: Automatikusan úgy számítja ki a léptékezés mértékét, hogy beleférjen és a lehető legjobban kitöltse a korábban megadott papírméret területét.
Nyomtatási stílusok alkalmazása?

Adja meg, hogy az exportáláskor használni kell-e az objektumokra alkalmazott és a nyomtatásistílus-táblázatban definiált nyomtatási stílusokat.

  • Igen: Ha Igennel válaszol (alkalmazza a nyomtatási stílusokat), akkor adja meg a nyomtatásistílus-táblázat nevét, és nyomja le az Enter billentyűt, vagy írja be a ? karaktert a nyomtatásistílus-táblázatok felsorolásához.
  • Nem: Ha a Nem lehetőséget választja, akkor írja be a következő promptnál a . karaktert, jelezve, hogy nem választ ki semmit.
Nyomtatásistílus-táblázat neve

Az összes, különböző tulajdonságokkal rendelkező stílusdefiníciót a nyomtatási stílus táblázat tartalmazza, és azok hozzárendelhetők a geometriához.

Nyomtatás vonalvastagságokkal

Azt adja meg, hogy a PC3-illesztőprogramnak használnia kell-e a (képpontokban mért) vonalvastagságokat.