Információk a korábbi verziók rajzainak használatáról

Amennyiben egy korábbi verzióban létrehozott rajzot használ, a látványhűséget érintő következő problémákkal találkozhat.

Látványhűség a korábbi verziók feliratozási objektumainál

Megadhatja, hogy a feliratozási objektumok megőrizzék a látványhűséget, ha azokat egy korábbi verzióban tekintik meg. Ehhez használja a SAVEFIDELITY rendszerváltozót.

Ha főként a modelltérben dolgozik, célszerű kikapcsolni a látványhűséget (a SAVEFIDELITY beállítása legyen 0). Ha azonban rajzokat cserél más felhasználókkal, és fontos az elrendezés pontosságának megőrzése, a látványhűséget be kell kapcsolni (a SAVEFIDELITY beállítása legyen 1).

A feliratozási objektumok több léptékábrázolással rendelkezhetnek. Bekapcsolt látványhűség esetén a feliratozási objektumokat felbontja a rendszer, a léptékábrázolások mentése pedig (névtelen blokk használatával) külön fóliákra történik. Ezek elnevezése az eredeti fólia nevéből és egy hozzáfűzött számból áll. Ha szétveti a blokkot egy korábbi verzióban, majd megnyitja a rajzot az aktuális verzióban, valamennyi léptékábrázolás külön feliratozási objektummá válik adott feliratozásléptékkel. Azt javasoljuk, hogy ne szerkesszen vagy módosítson objektumokat ezeken fóliákon, amikor egy korábbi verzióban dolgozik egy ilyen rajzon.

Ha a feliratozási objektumok látványhűsége nincs bekapcsolva, egyetlen modelltérbeli ábrázolás jelenik meg a Modell lapon. Az ANNOALLVISIBLE rendszerváltozó beállításától függően a korábbi verziókban történő megtekintésükkor több feliratozási objektum jelenhet meg a Modell lapon, és több, különböző méretű objektum jelenhet meg a papírtérbeli nézetablakokban.

Feliratozási objektumok tulajdonságai a korábbi verziókban

Ha egy AutoCAD LT 2008 rajzon a feliratozási blokk papírtájolása nem az elrendezésnek megfelelően van beállítva, és a blokk olyan többsoros attribútumokat tartalmaz, amelyek alapját nem az elrendezéssel megegyező tájolású szövegstílus adja, az attribútumok eltolhatják a pozíciókat a korábbi verziókban.

Megjegyzés: Az AutoCAD LT 2008 szoftverre vonatkozó előző, és minden ezt követő hivatkozás az összes AutoCAD-alapú termékre is vonatkozik.

Fóliatulajdonság-felülírások a korábbi verziókban

Ha fóliatulajdonság-felülírásokat tartalmazó AutoCAD LT 2008 rajzot nyit meg, a felülírások nem láthatók. A tulajdonság-felülírások megmaradnak, ha a rajzot korábbi verzióban menti, és újból láthatóvá válnak, ha a rajzot az AutoCAD LT 2008 programban nyitja meg.

Ha korábbi verzióban megnyitott rajz esetén fóliatulajdonság-felülírásokat tartalmazó nézetablakot töröl, a felülírás beállításai nem maradnak meg, és nem lesznek elérhetők akkor sem, ha a rajzot az aktuális verzióban nyitja meg.

Ha a rajz korábbi verzióban történő megnyitásakor a VISRETAIN rendszerváltozó beállítása 0, a nézetablakra vonatkozó tulajdonság-felülírásokat tartalmazó xref-fóliák elvesznek.

AutoCAD LT 2008 rajz korábbi verzióban történő megnyitásakor a tulajdonság-felülírások miniatűr képként megjelenhetnek. Ha a rajz mentése elrendezés lappal történt, és egy korábbi verziójú program megnyitja, a tulajdonság-felülírások nem jelennek meg.

DGN-alávetítések a korábbi verziókban

A DGN-alávetítések nem jelennek meg az AutoCAD LT 2008 előtti verziókban.

Méretezéssel kapcsolatos fejlesztések a korábbi verziókban

Az AutoCAD LT 2008 továbbfejlesztett méretezési szolgáltatásai elvesznek, ha azokat korábbi verzióban szerkeszti. Ha nem módosítja a méreteket, a program visszaállítja azokat a rajz AutoCAD LT 2008 termékben történő megnyitásakor.

A méretezéssel kapcsolatos következő fejlesztések megőrzik a látványhűséget a korábbi verziókban, ha ezeket nem szerkesztik:

Többszörös mutató objektumok a korábbi verziókban

A többszörös mutatók proxy objektumként jelennek meg az AutoCAD LT 2008 előtti verziókban. A proxy objektumok megjelenítését a PROXYSHOW rendszerváltozó vezérli.

BSZÖVEG bekezdés és a bekezdés sorköze a korábbi verziókban

Néhány új bekezdéstérköz és sorköz nem használható, ha egy AutoCAD LT 2008 bszöveg objektumot a korábbi verziókban nyit meg.

A bszöveg következő formázási beállításai esetén nincs látványhűség a korábbi verziókban:

A bszöveg következő formázási beállításaira érvényes lesz bizonyos látványhűség a korábbi verziókban (ha lehetséges üres területeket felvenni, illetve szöveget üres területre cserélni):

Ha az új formázást tartalmazó bszöveg objektumot valamelyik korábbi verzióban szerkeszti és menti, az új formázás az AutoCAD LT 2008 programban történő megnyitáskor elveszik.

Táblázatok a korábbi verziókban

Az AutoCAD LT 2008 táblázatok korábbi verziókban történő szerkesztése törli az AutoCAD LT 2008 táblázatformázást. A hosszú blokkokat és szöveget tartalmazó AutoCAD LT 2008 táblázatcellák tartalma túlnyúlhat a cellahatáron, amikor azt korábbi verziókban nyitja meg.

Adatkiemelési táblázatok a korábbi verziókban

Az Adatkiemelés varázsló segítségével az AutoCAD LT 2008 programban létrehozott táblázatokat nem szerkesztheti, és a kiemelt adatokat nem frissítheti korábbi verziók használatával.

Több nyelv használatának támogatása az előző verziókban

Az AutoCAD LT 2008 program a rajztulajdonságokat Unicode karakterekkel menti. Ha például a legfrissebb formátumú, többnyelvű rajztulajdonságokat tartalmazó rajzot 2004 formátumú rajzként menti, a program a Windows aktuális nyelvének megfelelő natív karakterekké konvertálja a rajztulajdonságok karaktereit. Ha a szöveg nem konvertálható natív karakterekké, a program CIF-kódként (U+nnnn) vagy MIF-kódként (M+nxxxx) menti.

Ha a legfrissebb formátumú rajzokat 2004 formátumban kívánja menteni, az AutoCAD LT 2008 programban létrehozott minden új szimbólum- és könyvtárnév (például elrendezésnév, szövegstílusnév és méretstílusnév) mentése azon a nyelven történik, amely a szimbólumnevek létrehozásakor használatban volt.

Ha olyan karaktereket tartalmazó rajzokat kíván megtekinteni, illetve szerkeszteni, amelyek nem szerepelnek a futó operációs rendszerben megadott nyelvekben, mindenképpen telepítse az operációs rendszer kiegészítő nyelvi támogatását. A nyelvet a Windows Vezérlőpulton elérhető Területi és nyelvi beállítások párbeszédpanelen adhatja meg. (Az SHX betűtípusokat használó szövegek külön nyelvtámogatás telepítése nélkül is helyesen jelenhetnek meg.)

Az SHX betűtípusokat és nagy betűtípusokat használó ázsiai nyelvek szövegstílusai kizárólag az azonos kódtáblából származó karaktereket támogatják. Például a japán nagy betűtípust alkalmazó szövegstílusok nem támogatják a német vagy koreai karakterek használatát. (A program az angol karaktereket támogatja, amelyek minden kódlapon szerepelnek.) A program támogatja több nem ázsiai nyelv használatát olyan szövegstílusok esetében, amelyek letiltott nagy betűtípusok mellett SHX betűtípust alkalmaznak. (Az SHX betűtípusnak meg kell határoznia a szükséges karaktereket.)

A korábbi AutoCAD verziók nem támogatták a többnyelvű szövegeket. Például fájl AutoCAD 2000 formátumban történő mentésekor a többnyelvű bekezdéses szöveg sérülhet. Ez nagy valószínűséggel bekövetkezik, ha a rajz mentését és megnyitását más nyelvbeállítással futó operációs rendszeren végzi.

Megjegyzés:

Korábbi verzióban mentett rajzokra mutató külső hivatkozást (xrefet) tartalmazó rajzokra szintén vonatkozik a fenti korlátozás.