Információk a feladat alapú munkaterületek használatáról

A munkaterület a menük, az eszköztárak, a paletták és a szalag-vezérlőpanelek készlete, amelyek úgy vannak csoportosítva és szervezve, hogy személyre szabott, illetve a feladatnak megfelelő rajzolási környezetben dolgozhasson.

Amikor egy munkaterületet használ, akkor csak a feladattal kapcsolatos menük, eszköztárak és paletták jelennek meg. Emellett a munkaterületek automatikusan megjelenítik a szalagpanelt, amely a feladatra jellemző vezérlőpultokat tartalmazó különleges paletta.

Könnyen átválthat a munkaterületek között. A termékben a következő feladatfüggő munkaterületek már meg vannak határozva:

Amennyiben egy rajzi megjelenítést megváltoztat (például egy eszköztár vagy egy eszközpaletta csoport mozgatásakor, elrejtésekor vagy megjelenítésekor), és a jövőben ezeket a megjelenítési beállításokat még használni szeretné, mentheti az aktuális beállításokat egy munkaterületbe.

Munkaterületek közti váltás

Az állapotsornak az alkalmazásablak jobb alsó részében található Munkaterületek közti váltás gombjára kattintva bármikor átválthat másik munkaterületre, ha egy másik feladaton kell dolgoznia.

Keres

Munkaterület létrehozása vagy módosítása

Létrehozhatja saját munkaterületeit és módosíthatja az alapértelmezett munkaterületeket. Munkaterület létrehozásához vagy megváltoztatásához használja az alábbi eljárások valamelyikét:

A mentett munkaterületek megjelenítési sorrendjét és az egyéb beállításokat a Munkaterület beállításai párbeszédpanelen adhatja meg.