DGN-alávetítés csatolása párbeszédpanel

DGN-alávetítések csatolásakor elnevezi, elhelyezi és definiálja beillesztési pontot, a léptéket és az elforgatást.

DGNCSATOL (parancs) Keres: DGN-fájl kiválasztása

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Név

A csatolásra kijelölt DGN-fájlt azonosítja.

Tallózás

Megjeleníti a Referenciafájl kiválasztása párbeszédpanelt (egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelt).

Válasszon ki tervmodellt a DGN-fájlból

Megjeleníti a DGN-fájlban talált összes tervmodellt. Ha a DGN-fájl csak egyetlen tervmodellt tartalmaz, akkor az a modell jelenik meg.

Ha a DGN-fájl több típust tartalmaz, akkor is csak egyetlen tervmodell választható a csatoláshoz. A program a lista első modelljét választja alapértelmezésként.

Konverziós egységek

A DWF-fájl rajzi egységeit megfelelteti a DGN-fájlbeli fő és másodlagos mértékegységnek. Ha például a DGN-fájl fő mértékegységet a méter, másodlagos mértékegysége pedig a milliméter, és a DWG-fájlban millimétert kíván használni, akkor a DGN-alávetítés csatolása párbeszédpanelen válassza a másodlagos mértékegységet.

Fő mértékegységek

A DWG rajzi egységeit megfelelteti a DGN-fájlbeli fő mértékegységnek.

Másodlagos mértékegységek

A DWG rajzi egységeit megfelelteti a DGN-fájlbeli másodlagos mértékegységnek.

Útvonal típusa

Kiválasztja a DGN-fájl teljes (abszolút) elérési útját, relatív elérési útját, az Útvonal nélkül lehetőséget, illetve a DGN-fájl nevét (a DGN-fájlnak ugyanabban a mappában kell lennie, mint az aktuális rajznak).

Az elérési útvonal alapértelmezés szerint Relatív típusú. A REFPATHTYPE rendszerváltozó használatával módosíthatja az elérési útvonal alapértelmezett típusát.

Megjegyzés: AZ Útvonal típusa csoport nincs engedélyezve az Autodesk Vault kliensszerveren található DGN-fájlok csatolásakor. Ezt az információt a Vault automatikusan megadja. (Az AutoCAD LT szoftverben a Vault nem érhető el.)

Beszúrási pont

Meghatározza a kijelölt DGN-fájl beillesztési pontját. A Megadás a képernyőn érték az alapértelmezett. Az alapértelmezés szerinti beillesztési pont a 0,0,0.

Megadás a képernyőn

A bemenetet a parancsprompthoz vagy a mutatóeszközre irányítja. Ha a Megadás a képernyőn jelölőnégyzet üres, írja be a beillesztési pont X, Y és Z koordinátáit.

X

Beállítja az X koordináta-értéket.

Y

Beállítja az Y koordináta-értéket.

Z

Beállítja az Z koordináta-értéket.

Léptékezés

Meghatározza a kijelölt DGN-alávetítés léptéktényezőjét.

Ha az INSUNITS értéke „egység nélküli”, vagy az alávetítés nem tartalmaz felbontási információt, akkor a léptéktényező a kép AutoCAD egységekben mért szélessége lesz. Ha az INSUNITS olyan egységet tartalmaz, mint például a milliméter, centiméter, hüvelyk vagy láb, és az alávetítés rendelkezik felbontás információval, akkor a léptéktényezőt azután alkalmazza a program, hogy a kép valódi léptéktényezőjét AutoCAD egységekben határozta meg a program.

Megadás a képernyőn

Lehetővé teszi, hogy a parancspromptnál vagy a mutatóeszközzel adjon meg adatot. Ha a Megadás a képernyőn négyzet nincs bejelölve, írja be a léptéktényező értékét. Az alapértelmezett léptéktényező értéke 1.

Léptéktényező mező

A léptéktényező értékét adja meg. Az alapértelmezett léptéktényező értéke 1.

Elorgatás

Meghatározza a kijelölt DGN-alávetítés elforgatási szögét.

Megadás a képernyőn

Ha a Megadás a képernyőn négyzet be van jelölve, ki kell lépnie a párbeszédpanelből, hogy az objektumot a mutatóeszközzel elforgassa, vagy az elforgatási szög értékét beírja a parancsprompthoz.

Bezárt szög

Ha a Megadás a képernyőn négyzet nincs bejelölve, írja be az elforgatási szög értékét a párbeszédpanelen. Az alapértelmezett elforgatási szög 0.

Részletek megjelenítése

Megjeleníti a DGN-fájl elérési útvonalát.

Találat helye

Megjeleníti azt az útvonalat, ahol a DGN-fájl található.

Mentett útvonal

Megjeleníti az útvonalat, amely mentődik a rajzzal a DGN-fájl csatolásakor. Az útvonal az Útvonal típusa beállítástól függ.