Információk a mértékegység-formátum konvencióiról

Megadhatja a hossz- és szögértékek tizedesjegyeinek számát és formátumát.

Hosszmértékegységek

Több különböző gyakori konvenció közül választhat a Tulajdonságok palettán, a dinamikus adatbeviteli ablakban, az állapotsoron és egyéb helyeken használt hosszméretek és koordináták formátumának és pontosságának megadásához.

Itt például a dinamikus adatbevitel három különböző variációja látható.

Szögmértékegységek

Megadhatja, hogy a pozitív szögértékek az óramutató járásának megfelelő körüljárási irányt jelentsen-e, továbbá beállíthatja a 0 fokos szög irányát (ez rendszerint kelet vagy észak). A szögeket újfokban, radiánban, geodéziai mértékegységekben vagy fokban, szögpercben és szögmásodpercben lehet megadni.

Ha a poláris koordináták megadásakor geodéziai szögeket használ, jelölje meg, hogy a geodéziai szögek északi, déli, keleti vagy nyugati irányúak-e. Például egy 72 láb és 8 hüvelyk hosszúságú, 45 fokos északi, 20 perces és 6 másodperces keleti irányú bemérési szöggel rendelkező telekhatár relatív koordinátáinak megadásához írja be a következőt: @72'8"<n45d20'6"e.

Kerekítés és pontosság

A megjelenítési pontosság mértékegységeinek beállításakor a termék a megadott pontossággal kerekíti felfelé vagy lefelé a megjelenített értéket. Ennek ellenére a koordináták és távolságok tényleges pontossága mindig megmarad, függetlenül a megjelenítés pontosságától.