PDF-alávetítés csatolása párbeszédpanel

Elnevezi, elhelyezi és definiálja a csatolt PDF-alávetítések beillesztési pontját, léptékét és elforgatását.

PDFCSATOL (parancs) Keres: Válasszon ki egy PDF-fájlt

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Név

A csatolásra kijelölt PDF-fájlt azonosítja.

Tallózás

Megjeleníti a Referenciafájl kiválasztása párbeszédpanelt (egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelt).

Válasszon ki a egy vagy több oldalt a PDF-fájlból

Megjeleníti a PDF-fájlban talált összes oldalt. Ha a PDF-fájl csak egyetlen oldalt tartalmaz, akkor az listázódik ki. Több oldalt úgy választhat ki, hogy lenyomva tartja a Shift vagy a Ctrl billentyűt, miközben kiválasztja a csatolandó lapokat.

Elérési út típusa

Válassza ki a PDF-fájl teljes (abszolút) útvonalát, relatív útvonalát vagy az Útvonal nélkül lehetőséget, és adjon nevet a PDF-fájlnak. A Útvonal nélkül választása esetén a PDF-fájlnak ugyanabban a mappában kell lennie, mint az aktuális rajzfájlnak.

Az elérési útvonal alapértelmezés szerint Relatív típusú. A REFPATHTYPE rendszerváltozó használatával módosíthatja az elérési útvonal alapértelmezett típusát.

Beszúrási pont

Meghatározza a kijelölt PDF-fájl beillesztési pontját.

Megadás a képernyőn

A bemenetet a parancssorhoz vagy a mutatóeszközre irányítja.

X

Beállítja az X koordináta-értéket.

Y

Beállítja az Y koordináta-értéket.

Z

Beállítja az Z koordináta-értéket.

Léptékezés

Meghatározza a kijelölt PDF-alávetítés léptéktényezőjét.

Ha az INSUNITS értéke „egység nélküli”, vagy az alávetítés nem tartalmaz felbontási információt, akkor a léptéktényező a kép AutoCAD egységekben mért szélessége lesz. Ha az INSUNITS olyan egységet tartalmaz, mint például a milliméter, centiméter, hüvelyk vagy láb, és az alávetítés rendelkezik felbontás információval, akkor a léptéktényezőt azután alkalmazza a program, hogy a kép valódi léptéktényezőjét AutoCAD egységekben határozta meg a program.

Megadás a képernyőn

Információt visz be a parancssornál vagy a mutatóeszköz segítségével. Ha a Megadás a képernyőn négyzet nincs bejelölve, írja be a léptéktényező értékét.

Léptéktényező mező

Adja meg a léptéktényező értékét.

Elforgatás

Meghatározza a kijelölt PDF-alávetítés elforgatási szögét.

Megadás a képernyőn

Ha a Megadás a képernyőn négyzet be van jelölve, ki kell lépnie a párbeszédpanelből, hogy az objektumot a mutatóeszközzel elforgassa, vagy az elforgatási szög értékét beírja a parancsprompthoz.

Bezárt szög

Ha a Megadás a képernyőn négyzet nincs bejelölve, írja be az elforgatási szög értékét a párbeszédpanelen. Az alapértelmezett elforgatási szög 0.

Részletek megjelenítése

Találat helye

Megjeleníti a PDF-fájl elérési útvonalát.

Mentett útvonal

Megjeleníti azt az útvonalat, amelyet a program a rajzzal menti a PDF-fájl csatolásakor. Az útvonal az Útvonal típusa beállítástól függ.