DGNBEÁLLÍT (parancs)

DGN-alávetítés átmenetét, kontrasztját és monokróm beállításait állítja be.

A Halványítás, a Kontraszt és a Monokróm alapértelmezett értékét egy vagy több DGN-alávetítésre vonatkozóan is megváltoztathatja. A kijelölt DGN-alávetítés beállításai a Tulajdonságok palettán erősíthetők meg.

Megjegyzés: A DGN-alávetítések halványítását, kontrasztját és monokróm beállításait a BEÁLLÍT parancs segítségével is módosíthatja, és ilyen módon megváltoztathatja a DWF-, DWFx- és PDF-alávetítések ugyanilyen jellemzőit, továbbá a képek halványítását, kontrasztját és fényességét.

A következő promptok jelennek meg.

Válasszon ki DGN-alávetítést
Egy vagy több módosítandó DGN-alávetítés objektumot ad meg.
Halványítás
Az alávetítés csillapítás funkcióját szabályozza. A megadható értékek 0-tól 100-ig terjednek. Minél nagyobb az érték, az alávetítés annál átlátszóbban jelenik meg a háttér előtt. Minél kisebb az érték, annál kevésbé átlátszóan jelenik meg az alávetítés. A 0 érték az alávetítést teljesen átlátszatlanná teszi.
Kontraszt
Az alávetítés kontrasztját és közvetett módon a csillapítását szabályozza. A megadható értékek 0-tól 100-ig terjednek. Nagyobb érték esetén több képpont elsődleges vagy másodlagos színe kerül előtérbe.
Monokróm
Az összes vonalas grafika színtelítettségét szabályozza a fénysűrűség megtartásával. Bekapcsolása esetén a vonalas grafika a szürke különböző árnyalataiban jelenik meg a feketétől kiindulva, ha a szín fényerejének mértéke 50%-os vagy nagyobb. Ha a háttérszín fényereje 50%-nál alacsonyabb, akkor a színek negatívba fordulnak, vagyis a legsötétebb rész fehér lesz, a legvilágosabb területek pedig feketék lesznek.