Információk a navigációs sorról

A navigációs sor a felhasználói felület egyik eleme, amelyen keresztül elérhetők mind az egységesített, mind az egyedi navigációs eszközök.

Egységesnek számítanak azok a navigációs eszközök, amelyek számos Autodesk termékben megtalálhatók. A termékspecifikus navigációs eszközök csak az adott termékben érhetők el. A navigációs sáv a rajzablak egyik oldala felett lebeg.

Navigációs eszköz megnyitásához kattintson a navigációs sor megfelelő gombjára, vagy az osztott gombok kisebb részére kattintva hívja elő az eszközök listáját, és válassza ki a kívánt eszközt.

A navigációs soron a következő, egységesített navigációs eszközök kaptak helyet:

A navigációs soron a következő termékspecifikus navigációs eszközök kaptak helyet:

A navigációs sáv használata a papírtérben

A papírtérben csak a kétdimenziós navigációs eszközök (például a 2D SteeringWheel, az Eltolás, a Zoomolás és a 2D módban futó 3Dconnexion eszközök) érhetők el.

A navigációs sor áthelyezése

Ha a navigációs sávot az aktuális ablak valamelyik oldala mentén szeretné elhelyezni, egérrel húzza a navigációs sáv fogóját a kívánt helyre.

Amennyiben az ablak azon oldala, amelyhez a navigációs sort illesztette, nem elég hosszú ahhoz, hogy a soron az összes gomb megjelenjen, a sort a program csonkolja. Csonkolt sor esetén a Testreszabás gomb helyett a További vezérlőelemek gomb jelenik meg. A További vezérlőelemek gombra kattintva menüt jeleníthet meg, amelyben szerepelnek az aktuálisan nem látható navigációs eszközök.