Információk az objektumok egyenkénti kiválasztásáról

A Válasszon objektumokat promptnál egy vagy több objektumot jelölhet ki egyenként.

A jelölődoboz mutató használata

Amikor a négyzet alakú jelölődoboz mutató objektum kiválasztásához megfelelő helyen van, az objektum ki van emelve. Kattintson az objektum kijelöléséhez.

Egymáshoz közel álló objektumok kijelölése

Nehéz kijelölni egymáshoz közel álló vagy közvetlenül egymáson fekvő objektumokat. A példán két vonal és egy kör látható, amelyek a céldobozban helyezkednek el.

Ha be van kapcsolva a kijelölési előnézet, végigléphet az objektumokon, ha az egérmutatót az objektum fölé viszi a kijelöléshez, majd lenyomja és nyomva tartja a Shift billentyűt, és közben folyamatosan nyomja a Szóköz billentyűt. Ha a kívánt objektumot kijelöli a program, kattintson a bal egérgombbal a kijelöléshez.

Ha nincs bekapcsolva a kijelölési előnézet, tartsa lenyomva a Shift és a Szóköz billentyűket, és kattintással lépjen végig sorban az objektumokon, amíg a program ki nem jelöli a kívántat. Nyomja meg az Esc billentyűt az objektumok ciklikus kiválasztásának kikapcsolásához.

Kijelölés eltávolítása az objektumokról

A Shift billentyű lenyomásával és az objektumok ismételt kijelölésével eltávolíthatja azokat az aktuális kiválasztási halmazból.