Információk több objektum kiválasztásáról

A Válasszon objektumokat promptnál egyszerre több objektumot is kijelölhet.

Négyszögletes kiválasztási terület megadása

Négyszögletes terület meghatározásához adja meg az ellentétes sarokpontokat. A terület háttérszíne átlátszóvá válik. A mutatónak az első pontból az ellenkező sarokba történő áthúzásának iránya határozza meg, hogy mely objektumok lesznek kijelölve.

Ablakos kijelölés esetén általában a teljes objektumnak a négyszögletű kiválasztási területen belül kell lennie. Ha azonban az adott, nem folytonos (szaggatott) vonaltípusú objektum csak részlegesen látható a nézetablakban, és a vonaltípus összes látható vektora a kiválasztási ablakon belül lehet, akkor a teljes objektum ki lesz jelölve.

Szabálytalan alakú kiválasztási terület megadása

Adjon meg pontokat egy szabálytalan alakú kiválasztási terület meghatározásához. A teljesen a kiválasztási területen belül lévő objektumok kijelölése Ablak poligon kijelöléssel történik. A kiválasztási területen belül lévő vagy azt metsző objektumok kijelölése Metsző poligon kijelöléssel történik.

Felfűzési vonal megadása

Összetett rajzok esetében használjon felfűzési vonalat. A felfűzési vonal a vonalláncokhoz hasonlóan jelenik meg, és csak azokat az objektumokat jelöli ki, amelyeken áthalad. Az áramköri ábrán egy több alkotóelem kijelölésére használt felfűzés látható.

Egyéb kiválasztási lehetőségek használata

Az összes kiválasztási lehetőség megtekintéséhez írja be a ? karaktert a Válasszon objektumokat promptnál. Az egyes kiválasztási lehetőségek leírását lásd a KIJELÖL parancsnál.

Kiválasztás eltávolítása több objektumról

Az objektumoknak a kiválasztási halmazból való eltávolításához írja be az e (Eltávolítás) karaktert az Objektumok kiválasztása promptnál, és használja a kiválasztási lehetőségek bármelyikét. Ha az Eltávolítás lehetőség használata során újra hozzá kíván adni objektumokat a kiválasztási halmazhoz, írja be a h (Hozzáadás) karaktert.

A Shift billentyű lenyomásával és az objektumok ismételt kijelölésével, vagy a Shift billentyű lenyomása közben egy ablakos vagy metsző kijelölésre kattintva, majd azt elhúzva is eltávolíthat objektumokat az aktuális kiválasztási halmazból. Az objektumok ismétlődően hozzáadhatók vagy eltávolíthatók a kiválasztási halmazból.