VLEDIT (parancs)

Vonalláncokat, vonalláncokhoz csatlakoztatandó objektumokat és vonatkozó objektumokat szerkeszt.

Keres

A VLEDIT parancsot legtöbbször a következőkre használjuk: 2D vonalláncok egyesítése, vonalak és ívek 2D vonallánccá alakítása, vonalláncok átalakítása B-spline-okat közelítő görbékké (spline-görbére illesztett vonalláncokká).

Különböző promptok jelennek meg a szerkesztésre kiválasztott objektum típusától függően.

Ha vonalat, ívet vagy spline-görbét jelöl ki, a program rákérdez, hogy vonallánccá alakítsa-e az objektumot. Ezt az átalakítást számos rendszerváltozó befolyásolja. A PLINECONVERTMODE rendszerváltozó azt határozza meg, hogy a vonallánc egyenes- vagy ívszakaszokból áll-e. Amikor a PEDITACCEPT rendszerváltozó értéke 1, ez a prompt le van tiltva, és a kiválasztott objektum automatikusan vonallánccá alakul. A DELOBJ rendszerváltozó azt határozza meg, hogy az eredeti geometriát megtartja vagy elveti-e a program.

A következő promptok jelennek meg.

Vonallánc kijelölése
Megad egy vonalláncot a további munkához.
  • A választott objektum nem vonallánc. Szeretné vonallánccá alakítani? Akkor jelenik meg, ha a kijelölt objektum nem vonallánc. Írja be az i karaktert, ha az objektumot vonallánccá szeretné alakítani, vagy az n karaktert a kijelölés törléséhez.
  • Adjon meg egy pontosságot. Akkor jelenik meg, ha kijelölt egy spline-görbét, és vonallánccá alakítja. A pontosság érték azt határozza meg, hogy az eredményül kapott vonallánc milyen pontosan illeszkedik a forrás spline-görbéhez. Adjon meg egy 0 és 99 közötti egész számot.
    Megjegyzés: Ha nagy pontosságértéket ad meg, az lassabb teljesítményhez vezethet.
Többszörös
Megadja, hogy egynél több objektumot kíván kijelölni.
  • Vonallánccá alakítja a vonalakat, íveket és spline-görbéket? Akkor jelenik meg, ha a kijelölt objektum vonal, ív vagy spline-görbe. Írja be az i karaktert, ha az objektumokat vonallánccá szeretné alakítani, vagy az n karaktert a kijelölés törléséhez.
  • Adja meg a splinekonverzió pontosságát. Akkor jelenik meg, ha a kijelölt objektumok valamelyike spline-görbe, és vonallánccá alakítja azokat. A pontosság érték azt határozza meg, hogy az eredményül kapott vonallánc milyen pontosan illeszkedik a forrás spline-görbéhez. Adjon meg egy 0 és 99 közötti egész számot. A megadott pontosságérték a kiválasztási halmazban lévő összes spline-ra vonatkozik.