BEÁLLÍT (parancs)

A kijelölt alávetítés (DWF, DWFx, PDF vagy DGN) vagy kép átmenetét, kontrasztját és monokróm beállításait állítja be.

Keres

A BEÁLLÍT paranccsal a kiválasztott képek és alávetítések (DWF-, DWFx- és DGN-alávetítés) több megjelenítési beállítása szabályozható. A beállítások jóváhagyásához használja a Tulajdonságok palettát.

A következő promptok jelennek meg.

A felsorolt promptok attól függnek, hogy egy vagy több képet vagy alávetítést választ-e ki.

Képek

Halványítás

A kép halványítását szabályozza. A megadható értékek 0-tól 100-ig terjednek. Minél nagyobb az érték, annál világosabb a kép. Ez a beállítás közvetetten a kontraszt hatással dolgozik; a nagyobb kontraszt érték a képet a háttérhez keveri, ha a halványítást nagyobb értékre állítják.

Kontraszt

A kép kontrasztját és indirekt módon a halványítását állítja be. A megadható értékek 0-tól 100-ig terjednek. Minél nagyobb az érték, annál erősebb a kontraszt.

Fényesség

A kép fényességét és indirekt módon a kontrasztot állítja be. A megadható értékek 0-tól 100-ig terjednek. Nagyobb érték esetén világosabb a kép és több képpont válik fehérré, amikor a kontrasztot növelik.

Alávetítések

Halványítás

Az alávetítés halványítását szabályozza. A megadható értékek 0-tól 100-ig terjednek. Minél nagyobb az érték, annál világosabban jelennek meg a vonalak az alávetítésben. Ez a beállítás közvetetten a kontraszt hatással dolgozik; a nagyobb kontraszt érték az alávetítést a háttérhez keveri, ha a halványítást nagyobb értékre állítják.

Kontraszt

Az alávetítés kontrasztját és közvetett módon a halványítását szabályozza. A megadható értékek 0-tól 100-ig terjednek. Minél nagyobb az érték, annál erősebb a kontraszt.

Monokróm

Az összes terület színtelítettségét szabályozza a fénysűrűség megtartásával. Bekapcsolása esetén az alávetítés a szürke árnyalataiban jelenik meg a feketétől kiindulva, ha a szín fényerejének mértéke 50%-os vagy nagyobb. Ha a háttérszín fényereje 50%-nál alacsonyabb, akkor a színek negatívba fordulnak, vagyis a legsötétebb rész fehér lesz, a legvilágosabb területek pedig feketék lesznek.