Mentés másként opciók párbeszédpanel (DXF-fájlokhoz)

MENTMINT (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

DWG opciók lap (Mentés másként opciók párbeszédpanel)

Vezérli a felhasználói objektumok megjelenítését, valamint a rajzindex típusát (az AutoCAD LT programban nem érhető el), emellett megadja a mentett rajz alapértelmezett fájlformátumát.

Felhasználói objektumok proxy képeinek mentése

Ha egy korábbi formátumban ment, vagy a rajz másik alkalmazásból származó felhasználói objektumokat tartalmaz, a felhasználói objektumok képeinek a rajzfájlba mentéséhez a Felhasználói objektumok proxy képeinek mentése lehetőséget válassza. (PROXYGRAPHICS rendszerváltozó)

Ha nem ezt az opciót választja, a program a felhasználói objektumok befoglaló keretét menti a rajzfájlba.

Megjegyzés:

Ha egy olyan rajzfájlt ment el, amely korábbi rajzformátumú DWF hivatkozásokat tartalmaz, akkor ennek a kapcsolónak nincs hatása a DWF-alávetítésekre, mivel ezek nem jelennek meg proxy objektumokként vagy keretként.

Index típusa (Az AutoCAD LT programban nem érhető el)

Egy rajz mentése esetén meghatározza, hogy az fólia- vagy térindexet tartalmaz-e. Az indexek szerepe a teljesítmény növelése igény szerinti betöltés esetén. Az indexek használata némileg növelheti a rajzok mentéséhez szükséges időt.

Semmi

Egy rajz mentése esetén nem hoz létre fólia- vagy térindexet.

Fólia

Csak a bekapcsolt és olvasztott fóliákat tölti be.

Tér

A rajznak csak egy vágott határvonalon belüli részét tölti be.

Fólia és tér

Optimalizálja a megjelenítést megadva, hogy a program csak olvasztott vagy vágott határvonal rajzterületen belül lévő fóliákat tölt be.

Mentési formátum

Meghatározza az alapértelmezett fájlformátumot, amibe a rajzok mentésre kerülnek. Ezt az opciót a Beállítások párbeszédpanel Megnyitás és mentés lapján is megadhatja.

További információért tekintse meg a következőt: OPCIÓK.

DXF opciók lap (Mentés másként opciók párbeszédpanel)

Beállítja a rajzcsere fájl kimeneti opcióit.

Formátum

Megadja, hogy a program ASCII vagy bináris DXF-fájlt hozzon-e létre. Az ASCII formátumú DXF-fájlok szövegszerkesztővel olvashatók, és az alkalmazások széles körével kompatibilisek. A bináris formátumú DXF-fájlok kisebb méretűek. A bináris formátumú fájlok esetében az olvasási és írási műveletei gyorsabbak, mint az ASCII-formátumú fájlok esetében.

Objektumok kijelölése

Azt szabályozza, hogy a DXF-fájl a kijelölt objektumokból vagy az egész rajzból áll-e. Ha a kimeneti fájl csak kijelölt objektumokat tartalmaz, akkor csak a kijelölt blokkreferenciák blokkdefinícióit fogja tartalmazni.

Előnézeti kép mentése

Azt határozza meg, hogy a miniatűr előnézeti képeket mentse-e a program a rajzokkal együtt. ( THUMBSAVE rendszerváltozó)

Tizedes pontosság

Menti a fájlt a megadott pontossággal. Az alapértelmezett pontosság általában megfelelő, bár bizonyos rajzok vagy alkalmazások esetében szükség lehet a pontosság növelésére. A kisebb pontosság előnye a kisebb fájlméret, és egyes esetekben a szellemi tulajdon védelme.