XRÉSZ (parancs)

Egy adott határvonal körül körbevágja a kijelölt, megjelenő külső referenciát vagy blokkreferenciát.

Keres Keres

A vágási határvonal határozza meg a blokk vagy xref takart részét a határvonalon kívül vagy belül. A vágási határvonal láthatóságát az XCLIPFRAME rendszerváltozó vezérli.

Tipp: Képek, külső referenciák, nézetablakok és alávetítések vágásához használja a LEMETSZ általános parancsot.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Be

Megjeleníti a külső referencia vagy blokk vágott részét az aktuális rajzban.

Ki

Az egész külső referencia vagy blokk geometriáját megjeleníti az aktuális rajzon, figyelmen kívül hagyva a vágási határt.

Vágás mélysége

Beállítja az elülső és hátsó vágási síkokat az xrefben vagy blokkban. A határvonal és a megadott mélység által definiált térfogaton kívüli objektumok nem jelennek meg. A mélységet a program az aktuális FKR-től függetlenül, a vágási határvonallal párhuzamosan számítja.

Elülső vágás pontja

Vágósíkot hoz létre, amely merőleges a vágási határra, és metszi azt.

Távolság

A vágási határral párhuzamosan, a megadott távolságban vágósíkot hoz létre.

Eltávolítás

Eltávolítja mind az első, mind a hátsó vágósíkot.

Töröl

Eltávolítja a kijelölt xref vagy blokk vágási határvonalát. A vágási határvonal átmeneti kikapcsolására használja a KI opciót. A Töröl opció eltünteti a vágási határvonalat és a vágásmélységet. A RADÍR parancs nem használható vágási határvonalak törlésére.

vonallánc Generálása

Automatikusan megrajzol egy, a vágási határvonallal egybeeső vonalláncot. A vonallánc az aktuális fóliát, vonaltípust, vonalvastagságot és színbeállítást használja. Akkor használja ezt az opciót, ha a VLEDIT paranccsal módosítani kívánja az aktuális vágásihatárvonal-sablont, majd definiálja újra a vágási határvonalat az új vonallánccal. Ha a vágási határ újradefiniálása során a teljes külső referenciát láthatóvá kívánja tenni, használja a Ki opciót.

úJ határvonal

Négyszögletes vagy sokszögű vágási határvonalat definiál, vagy sokszögű vágási határvonalat generál vonalláncból.

Vonallánc kijelölése

A kiválasztott vonallánc segítségével definiálja a határvonalat. A vonallánc lehet nyitott, de egyenes szegmensekből kell állnia, és önmagát nem metszheti.

Poligon

Sokszög vágási határvonalat ad meg legalább három olyan ponttal, amelyek a poligon csúcspontjai lesznek.

Négyszögletű

Négyszögletes határvonalat definiál, a felhasználó által megadott pontokat szemben lévő sarkokként felhasználva.

Lemetszés invertálása

Megfordítja a vágási határvonal vágási módját: az objektumoknak vagy a határvonalon kívüli, vagy azon belüli része vágódik le.

Megjegyzés: A kijelölt XREF-alávetítéshez csak akkor tud új vágási határvonalat létrehozni, ha a régi határvonalat már kitörölte.