Információk a külső referenciák és blokkok levágásáról

Vágási határvonalakat adhat meg, ha egy külső referenciát vagy blokkreferenciát részlegesen kíván megjeleníteni.

Levághat külső referenciákat, így például DGN-, DWF-, kép-, PDF-alávetítéseket, illetve blokkreferenciákat. A vágási határvonal segítségével meghatározhatja a külső referenciáknak vagy a blokkreferenciáknak azon részeit, amelyeket a határvonalon kívül vagy belül eső részek elrejtésével meg kíván jeleníteni.

A vágási határvonal megjelenítését vágási kerettel szabályozhatja. Az XREF, PDF, DGN, DWG és KÉP alávetítések számára a vágási rendszerváltozók sorrendben: XCLIPFRAME, PDFFRAME, DGNFRAME, DWFFRAME és IMAGEFRAME.

A vágási határ lehet vonallánc, téglalap vagy sokszög, a képhatárokon belüli töréspontokkal. A vágott kép határa módosítható. Ha vágás műveletet hajt végre határvonal mentén, a külső referenciákban, illetve blokkreferenciákban lévő objektumok nem változnak meg, csupán megjelenítésük módosul.

Az XRÉSZ, a DGNRÉSZ, a DWFRÉSZ, a PDFRÉSZ és a KÉPRÉSZ paranccsal a következő megtekintési beállítások vezérelhetők:

Vezérelheti a külső referencia vagy blokkreferencia vágott területének láthatóságát.

Ha a vágás ki van kapcsolva, a határvonal nem jelenik meg, és a teljes külső referencia vagy blokk látható, feltéve, hogy a fóliákon lévő objektumok be vannak kapcsolva és fel vannak olvasztva.

A vágás eredményét be- és ki lehet kapcsolni a vágási parancsokkal, szabályozva, hogy a vágott területek rejtve maradjanak-e vagy megjelenjenek.

Megszabhatja a vágási határvonalak láthatóságát.

A vágási határvonal megjelenítését vágási kerettel szabályozhatja. Az XREF, PDF, DGN, DWG és KÉP alávetítések számára a vágási rendszerváltozók sorrendben: XCLIPFRAME, PDFFRAME, DGNFRAME, DWFFRAME és IMAGEFRAME.

Az elrejteni kívánt terület megfordítása a vágási határvonalon belül vagy kívül.

Ha meg szeretné jeleníteni a vágott referencia rejtett részeit vagy ha el szeretné rejteni a megjelenített részeket, a fogók segítségével módosítsa a külső hivatkozás vagy a blokkok megjelenítését. A vágási határvonal első élének felezőpontján található fogó segítségével váltani lehet a határvonalon belüli, illetve az azon kívüli tartalom megjelenítése között.

A fogók láthatók és használhatók, ha a vágás rendszerváltozója be van kapcsolva, a referencia ki van választva és ki van vágva.

Szerkesztési beállítások

A külső referencia vagy blokkreferencia a vágás után a vágatlan külső referenciához vagy blokkhoz hasonlóan áthelyezhető, másolható vagy forgatható. A vágási határvonal a referenciával együtt mozog. Ha egy xref beágyazott vágott külső referenciákat tartalmaz, azok a rajzban is vágva jelennek meg. A szülő xref vágásával a beágyazott xref szintén vágottan jelenik meg.

Vágási határvonalak átméretezése

Ha módosítani szeretné a külső referenciák vagy blokkreferenciák vágási határvonalainak alakját vagy méretét, más objektumokhoz hasonlóan a fogókat használhatja a csomópontok szerkesztéséhez.

Téglalap alakú fogós szerkesztés esetén fenntartható a téglalap alakú vágási határvonal zárt téglalap vagy négyzet alakú négyszög alakja, mivel a téglalap alakú vágási határvonal két csúcspontját együttesen szerkeszti.

Megjegyzés: A vágási határvonalak esetében nem lehet önmagát metsző poligon határvonalat megjeleníteni. Hibaüzenet jelenik meg, és a határvonal a legutóbbi határvonal lesz.

A vágási határvonalakra vonatkozó korlátozások

Hivatkozott rajzok és blokkok vágásakor a következő korlátozások érvényesek: