Grafikus teljesítmény párbeszédpanel

GRAFIKUSBEÁLL (parancs)

Ezek a beállítások a hardveres gyorsítást (a rendszer grafikus kártyája által biztosított effektusokat) és a szoftveres teljesítménybeállítást szabályozzák.

A grafikus teljesítményt érintő egyes speciális beállítások csak akkor érhetők el, ha beírja a parancssorba a -grafikusbeáll karaktersort.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Hardverbeállítások
Megjeleníti a grafikai hardverek információit, például a videokártyát, az illesztőprogram-verziót és az aktuális virtuális eszközt.
Effektusbeállítások
A hardveres gyorsítás beállításait adja meg.
Hardveres gyorsítás
Engedélyezi a hardveres gyorsítás alkalmazását, és hozzáférést biztosít az aktuális meghajtón elérhető összes effektusbeállításhoz. Kikapcsolt állapotban csak a Simított vonalmegjelenítés beállítás van engedélyezve, és a mód visszaáll az alapértelmezett Szoftver módra.
2D megjelenítési beállítások
Engedélyezi a hardveres gyorsítás alkalmazását, és hozzáférést biztosít az aktuális meghajtón elérhető összes effektusbeállításhoz. Kikapcsolt állapotban csak a Simított vonalmegjelenítés beállítás van engedélyezve.
Mód legördülő lista
Kiválaszthat egy, a grafikus kártyájának megfelelő konfigurációjú módot. A DirectX 11-es grafikus kártyákhoz alapértelmezés szerint a speciális mód van kiválasztva.
  • Általános mód – A használata a minimális feldolgozási képességekkel és korlátozott memóriával rendelkező grafikus kártyákhoz javasolt.
  • Köztes mód – A használata a jó feldolgozási képességekkel, de korlátozott memóriával rendelkező, közepes minőségű grafikus kártyákhoz javasolt.
  • Haladó mód – A használata a nagy memóriával és jó feldolgozási képességekkel rendelkező, jó minőségű grafikus kártyákhoz javasolt.
Részletek gomb
A 2D beállítások megjelenítését szabályozza, mint a Simított vonalmegjelenítés és a Kiváló minőségű geometria. Alapértelmezés szerint a Simított vonalmegjelenítés, a Kiváló minőségű geometria és a Videómemória gyorsítótárazási memóriaszintje összecsukva jelenik meg. A Részletek gombra kattintva jelenítheti meg ezeket a beállításokat.
Simított vonalmegjelenítés
A teljes képernyő élsimítási effektusának állapotát vezérli. Ez a beállítás eltünteti az átlós vonalak és a görbe élek esetén megjelenő megtöréseket. Ha a Kiváló minőségű geometria (az arra alkalmas eszközökhöz) beállítás be van kapcsolva, a Simított vonalmegjelenítés beállítás mindig be van kapcsolva. Ellenkező esetben kézzel be- és kikapcsolhatja.
Videómemória gyorsítótárazási szintje
A felső kategóriás grafikai kártyákkal szabályozhatja a grafikai gyorsítótárhoz használt videómemória mennyiségét. A nagyobb értékek használata jobb teljesítményt eredményez, kivéve ha más alkalmazások is használják a videómemóriát.
Megjegyzés: Javasoljuk, hogy hardveres gyorsítás alkalmazásakor ne használjon semmilyen távoli elérést biztosító alkalmazást, például a NetMeeting, a Távoli asztal vagy más Windows-emuláló programot. A legtöbb távoli elérést biztosító alkalmazás nem támogatja a hardveres gyorsítást, és így általános megjelenítési hibát és instabil működést eredményezhet. Ha távoli elérést biztosító alkalmazást kíván használni az AutoCAD-alapú termék mellett, akkor ellenőrizze a szoftvertermék gyártójánál, hogy az adott alkalmazás támogatja-e a hardveres gyorsítást, mert ha nem, akkor a távoli elérést biztosító alkalmazás használata előtt le kell tiltani a hardveres gyorsítást, vagy a /NOHARDWARE parancssori kapcsoló használatával szoftveres módban kell elindítani az AutoCAD-alapú terméket.
3D megjelenítési beállítások
Engedélyezi a hardveres gyorsítás alkalmazását, és hozzáférést biztosít az aktuális meghajtón elérhető összes effektusbeállításhoz. Kikapcsolt állapotban csak a Simított vonalmegjelenítés beállítás van engedélyezve.
Egyszerű árnyékolás mód
Azt szabályozza, hogy az új, platformfüggetlen 3D grafikus rendszer be vagy ki van-e kapcsolva.
Speciális anyaghatások
A fejlett anyaghatások megjelenítési állapotát vezérli.
Teljes árnyékolású megjelenítés
Az árnyékok megjelenítését teszi lehetővé a nézetablakban.
Képpontonkénti megvilágítás (Phong)
Lehetővé teszi, hogy a program minden egyes képpont színét külön számítsa ki. Ha be van kapcsolva ez az opció, akkor a 3D objektumok és a fényhatások finomabbnak tűnnek a nézetablakban.
Alapértékek visszaállítása
Az értékeket a Grafikus teljesítménynek a grafikus kártya elemzésén alapuló értékelése alapján az alapértékekre állítja vissza.
Hangolónapló
A megjelenő hangolónapló leolvassa az Ön rendszerét, és eldönti, hogy hardveresen vagy szoftveresen hajtsa-e végre azokat a funkciókat, amelyek mindkettőt támogatják. A rendszerrel kompatibilis funkciók be vannak kapcsolva, míg a rendszerrel feltehetően nem kompatibilis funkciók ki vannak kapcsolva. Egy naplófájl jeleníti meg az eredményeket, többek között a grafikus kártyára vonatkozó információkat.