Információk a hiperhivatkozások mezőkhöz való hozzárendeléséről

A hiperhivatkozás ugyanúgy működik, mint egy objektumhoz csatolt hiperhivatkozás. Ha a mutatót a szöveg fölé viszi, megjelenik egy hiperhivatkozás mutató, valamint egy elemleírás, amely leírja a hiperhivatkozást. A hivatkozás követéséhez a Ctrl billentyű lenyomása közben kattintson a hivatkozásra.

A hiperhivakozások egy URL-címre, egy lemezen található fájlra, egy rajz mentett nézetére vagy egy rajzfájlban található elrendezésre hivatkoznak. Az AutoCAD Windows rendszeren használt változatában létrehozott rajzokban található hiperhivatkozások nem érhetők el a Mac számítógépekre készült AutoCAD változattal. A hiperhivatkozás megmarad, amíg a mező nem módosul.

Megjegyzés: A Hiperhivatkozás mező abszolút útvonalat használ a fájlok megtalálásához. A HHIVATKOZÁS parancs segítségével tud létrehozni relatív útvonallal rendelkező hiperhivatkozást.

A lapokra, nézetcímekre és számokra mutató mezőkhöz rendelhet hozzá hiperhivatkozást azok létrehozásakor. Ha ezeket az elemeket módosítja vagy mozgatja a Lapkészlet kezelőn belül, a hozzárendelt hiperhivatkozások továbbra is a megfelelő helyre mutatnak.

A mezőkben található hiperhivatkozásokat DWG-fájlhivatkozásból DWF-fájlhivatkozásra konvertálja a program, ha a rajzot többlapos DWF-fájlformátumban teszi közzé.