Információk Adobe PostScript fájlok nyomtatásáról

Az Adobe PostScript illesztőprogram segítségével számos kiadványszerkesztő és dokumentumkezelő (például az Adobe Acrobat Portable Document Format) program számára válnak elérhetővé a DWG-rajzok.

A nem rendszerszintű PostScript illesztőprogram a rajzok PostScript-nyomtatóra és PostScript-fájlba történő nyomtatására használható. A PS fájlformátumot nyomtatókhoz, az EPS formátumot fájlok létrehozásához alkalmazhatja. Ha hardveres portra nyomtat, a kimenet automatikusan PS formátumú. A PS-kimenetet fájlba történő nyomtatás esetén használja, ha később a nyomtatóra szeretné azt másolni.

A kimenet felhasználói beállításai a Nyomtatókonfiguráció-szerkesztő Felhasználói tulajdonságok párbeszédpanelén adhatók meg. A párbeszédpanel megjelenítéséhez az Eszköz- és dokumentumbeállítások lap fa nézetében válassza a Felhasználói tulajdonságok opciót. Az Egyéni párbeszédpanel területen kattintson a Felhasználói tulajdonságok gombra.

A PostScript illesztőprogram három PostScript-típust támogat:

A PostScript felhasználói tulajdonságok párbeszédpanel PostScript kód bináris tokenekké alakítása és Tömörítés opciói csökkentik a kimeneti fájl méretét, és növelik a nyomtatási sebességet azoknál az eszközöknél, melyek támogatják ezeket az opciókat. Ha problémák merülnek fel a nyomtatásnál, próbálja meg letiltani ezeket az opciókat. Ha a nyomtatás optimalizálás nélkül sikeres, egyenként engedélyezve a beállításokat kipróbálhatja, hogy a nyomtató mely opciókat támogatja.

Egyes kiadványszerkesztő alkalmazások csak a PostScript Level 1 szintet támogatják. Ha az EPS-fájlok használatakor problémák merülnek fel, próbáljon alacsonyabb PostScript-szintet alkalmazni, és kapcsolja ki a fent leírt optimalizálásokat.

Az előnézetek mentése jelentős mértékben megnöveli az EPS-fájlok méretét, de gyors előnézetet biztosít bizonyos alkalmazások esetében. A WMF-előnézet Windows rendszerben használható; az EPSF-előnézet pedig Macintosh és egyéb platformokon.

Megjegyzés:

Mindkét előnézeti kép elhelyezése a fájlban háromszorosára is növelheti a fájl méretét.