KONVERTÁL (parancs)

Átalakítja a korábbi vonalláncokat és sraffozásokat a későbbi termékverziókban történő használathoz.

A korábbi termékverziókban létrehozott sraffozások nem frissülnek automatikusan, ha az AutoCAD Release 14, az AutoCAD LT 97 vagy egy újabb verzióban nyit meg egy rajzot. Lehet, hogy a sraffozási minta elforgatásával kapcsolatos információkat a program nem helyesen frissíti, ha a sraffozás létrehozása óta megváltozott az FKR. Amikor a KONVERTÁL paranccsal frissíti a sraffozásokat, javasolt a Kijelöl opció használata, hogy ellenőrizhesse az eredményeket.

A legtöbb esetben nem kell frissítenie a vonalláncokat a KONVERTÁL paranccsal. Alapértelmezésben a PLINETYPE rendszerváltozó határozza meg, hogy a vonalláncokat frissítse-e a program egy korábbi verziójú rajz megnyitásakor. A régi formátumú vonalláncok létrejöhetnek egy külső fejlesztőtől származó alkalmazásban, vagy szerepelhetnek egy régebbi rajzban, amely blokként lett beillesztve, majd szét lett vetve.

Megjegyzés: Görbéhez való igazítást vagy spline-szegmenst tartalmazó vonalláncok mindig megmaradnak a régebbi formátumban, csakúgy, mint az olyan vonalláncok, amelyek csúcspontjaikban kiterjesztett objektumadatokat tartalmaznak. A szerkesztőparancsok nem tesznek különbséget a két formátum között.

A következő promptok jelennek meg.

A konvertálni kívánt objektumok típusa
Meghatározza a konvertálni kívánt korábbi objektumok típusát:
  • Sraffozás
  • Vonallánc
  • Mind