Információk a rajzfájlformátumok közötti kötegelt konvertálásról

A rajzfájlok kötegelve konvertálhatók egyik DWG fájlformátumból a másikba.

A rajzfájlformátum az alábbi kiadásokban változott:

Ha egy későbbi verzióban létrehozott rajzot kívánt megosztani egy korábbi verziót használó személlyel, kötegelt konvertálással átalakíthatja azokat a korábbi formátumba a Mentés másként > DWG-konvertálás lehetőséggel. A fájlok konvertálhatók egyesével vagy kötegelve, az eredetiket felülírva vagy egy fájlmappába összecsomagolva, önkitömörítő EXE-fájlba tömörítve, illetve egy eltérő helyen ZIP-fájlba tömörítve.

Amikor egy fájlt korábbi verzióba ment vagy konvertál, a konverziós eszközök eltávolítják abból a csak az aktuális verzióra jellemző információt, vagy más típusú objektummá konvertálják azt. A rajz konvertálásakor egy naplófájl jeleníti meg a megváltozott vagy elveszett információkat.

Tipp: Mivel a rajz korábbi formátumba történő konvertálása adatvesztést eredményezhet, az aktuális rajzfájl felülírásának elkerülése érdekében ajánlott más fájlnevet megadni.

Egy projekt során valószínűleg többször is konvertálni fog rajzfájlokat. A DWG-konvertálás szolgáltatás módot ad a konvertálási beállítások elnevezésére és mentésére. Az alapértelmezett konvertálási beállításkészlet neve Standard. Jelen konvertálási beállításkészletből kiindulva létrehozhat egy vagy több új, megfelelően elnevezett konvertálási beállításkészletet. Ezt követően igény szerint módosíthatja őket.

Ismétlődő konvertálási műveletek esetében a konvertálásra kijelölt rajzfájlokat listába mentheti, amelynek neve kötegelt vezérlők listája. A kötegelt vezérlők listái (*.BCL-fájlok) szövegszerkesztőben, például a Jegyzettömbben is megnyithatók és megjeleníthetők.

A DWG-konvertálás párbeszédpanelen a következőkre is lehetősége van: