Vonaltípus-kezelő

Betölti a vonaltípusokat és beállítja az aktuális vonaltípust.

VTÍPUS (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Vonaltípusszűrők

Meghatározza, hogy milyen vonaltípusok legyenek megjelenítve a vonaltípuslistában. A vonaltípusok szűrhetők aszerint, hogy xref függőek-e, vagy hogy egy objektum hivatkozik-e rájuk.

Szűrő invertálása

A kijelölt kritériumok ellentettje alapján jeleníti meg a vonaltípusokat. A vonaltípuslistában azok a vonaltípusok kerülnek megjelenítésre, amelyek eleget tettek az inverz szűrőfeltételnek.

Betöltés

Megjelenik a Vonaltípusok betöltése/újratöltése párbeszédpanel, amellyel a vonaltípusfájlból a rajzba töltheti a kijelölt vonaltípusokat, és hozzáadhatja őket a vonaltípuslistához. Kétféle vonaltípus-definíciós fájl érhető el: acad.lin az angolszász mértékegységekhez, és acadiso.lin a metrikus mértékegységekhez. (Az AutoCAD LT programban az acadlt.lin és az acadltiso.lin fájl szerepel.)

Megjegyzés: A léptékezés miatt ne keverje az angolszász és a metrikus vonaltípusokat ugyanabban a rajzban.

Aktuális

Beállítja a kijelölt vonaltípust aktuális vonaltípusnak. Az aktuális vonaltípus beállítása a FÓLIA paranccsal azt jelenti, hogy egy objektum azt a vonaltípust használja, amely egy adott fóliához tartozik. A vonaltípus beállítása a BLOKK paranccsal azt jelenti, hogy az objektum a FOLYAMATOS vonaltípust használja, amíg nem lesz egy blokkba csoportosítva. Egy blokk beillesztésekor minden objektum örökli a blokk vonaltípusát. A CELTYPE rendszerváltozó a vonaltípus nevét tárolja.

Töröl

Törli a kijelölt vonaltípusokat a rajzból. Csak a nem használt vonaltípusok törlése lehetséges. A FÓLIA, BLOKK és a FOLYAMATOS vonaltípusokat nem lehet törölni.

Megjegyzés: Megosztott tervben végzett munka során vagy fóliaszabványokra épülő rajz létrehozásakor legyen körültekintő a vonaltípusok törlésekor. A törölt vonaltípus-definíció a vonaltípus-definíciós .lin fájlban marad, és újra betölthető.

Részletek megjelenítése vagy Részletek elrejtése

Azt vezérli, hogy megjelenjen-e a Vonaltípus-kezelő Részletek mezője.

Aktuális vonaltípus

Az aktuális vonaltípus nevének megjelenítése.

Vonaltípus lista

Megjeleníti a betöltött vonaltípusokat a Vonaltípus szűrőben meghatározott opciónak megfelelően. Az összes vonaltípus gyors kiválasztásához vagy törléséhez kattintson a jobb gombbal a vonaltípus listára a helyi menü megjelenítéséhez.

Vonaltípus

Megjeleníti a betöltött vonaltípusok neveit. Vonaltípus átnevezéshez jelölje azt ki, kattintson rá ismét, majd írja be az új nevet. A FÓLIA, BLOKK, FOLYAMATOS és az xref-függő vonaltípusokat nem lehet átnevezni.

Megjelenés

Megjeleníti a kijelölt vonaltípusokat.

Leírás

Megjeleníti a vonaltípusok leírását, amelyet a Részletek területen módosítani lehet.

Részletek

További elérést biztosít a tulajdonságokhoz és választható beállításokhoz.

Név

Megjeleníti a kijelölt vonaltípus nevét, amely szerkeszthető.

Leírás

Megjeleníti a kijelölt vonaltípus leírását, amely szerkeszthető.

Papírtér egységek használata léptékezéshez

Azonosan léptékezi a vonaltípusokat a papírtérben és a modelltérben. Ez akkor hasznos, amikor több nézetablakban dolgozik egyszerre. ( PSLTSCALE rendszerváltozó)

Globális léptéktényező

Megjeleníti a globális léptéktényezőt az összes vonaltípushoz. (LTSCALE rendszerváltozó)

Aktuális objektum lépték

Beállítja az újonnan létrehozott objektumok vonaltípus-léptékét. Az eredményként kapott lépték a globális léptékfaktor szorozva az objektum léptékfaktorával. ( CELTSCALE rendszerváltozó)

ISO tollvastagság

A vonaltípusléptéket a szabvány ISO értékek egyikére állítja be. Az eredményként kapott lépték a globális léptékfaktor szorozva az objektum léptékfaktorával.