További információk a munkahalmaz használatáról a referenciák szerkesztéséhez

Ahhoz, hogy egy hivatkozott rajzot az aktuális rajzban szerkesszen, a munkahalmaz használatával választhatja el az xrefhez vagy blokkdefinícióhoz tartozó objektumokat az aktuális rajz objektumaitól.

Egy referencia közvetlen szerkesztése során a munkahalmaz objektumaihoz objektumokat lehet hozzáadni, és azok közül elvenni. Ha a referencia közvetlen módosításakor egy új objektumot hoz létre, akkor az majdnem minden esetben automatikusan hozzáadódik a munkahalmazhoz. Azok az objektumok, amelyek nincsenek a munkahalmazban, a rajzban halványan jelennek meg.

Ha egy új objektum a munkahalmazon kívüli változások miatt jön létre, akkor az nem adódik hozzá a munkahalmazhoz. Legyen például két olyan vonal a rajzon, amely nem része a munkahalmaznak. Ha a vonalakat szerkeszti a LEKEREKÍT paranccsal, egy új ív jön létre a két vonal között. Az új ív sem válik a munkahalmaz részévé.

Amennyiben a referenciaobjektum egy munkahalmaz része, akkor még abban az esetben is kijelölhető módosításra, ha az a referenciafájlban egy lezárt fólián található. Feloldhatja az objektum fóliazárolását, és végrehajthatja a módosításokat. Az objektumon végzett változtatások menthetők, de a fólia állapota, függetlenül attól, hogy zárolt-e vagy sem, nem módosul.

A munkahalmazból eltávolított rajzot a program hozzáadja a befogadó rajzhoz, a változások visszamentésekor pedig eltávolítja a referenciából. A munkahalmazhoz hozzáadott objektumot a program eltávolítja a befogadó rajzból, a változások visszamentésekor pedig visszaállítja a referenciába.

A szalag Külső referencia lapjának használata

Ha referenciát jelöl ki helyben szerkesztéshez, amikor a szalag aktív, a Referencia szerkesztése szalag környezetfüggő panellapja jelenik meg. A környezetfüggő fül szerkesztőgombjai (Hozzáadás a munkahalmazhoz, Eltávolítás a munkahalmazból, Módosítások elvetése és Módosítások mentése) csak a referencia helyi szerkesztésének idején lesznek aktívak. A környezetfüggő fül a referencián végrehajtott módosítások mentése vagy elvetése után automatikusan eltűnik.

A Referencia szerkesztése eszköztár használata

Ha a szalag nem aktív, a Referencia szerkesztése eszköztár jelenik meg a referencia helyben szerkesztésekor. A kijelölt referencia neve megjelenik az eszköztáron. Az eszköztár szerkesztőgombjai (Hozzáadás a munkahalmazhoz, Eltávolítás a munkahalmazból, Referencia bezárása és Referenciaszerkesztés eredményének mentése) csak a referencia helyi szerkesztésének idején lesznek aktívak. A Blokk vagy xref szerkesztése gomb akkor érhető el, ha az eszköztár meg van jelenítve, és nincs már folyamatban lévő referenciaszerkesztés az aktuális rajzon. A Referencia szerkesztése eszköztár a referencián elvégzett módosítások mentése vagy elvetése után automatikusan eltűnik.