Információk a szerkesztett referenciák visszamentéséről

Egy hivatkozott rajz vagy blokkdefiníció helyben történő módosítása során a változások visszamenthetők vagy elvethetők.

A blokkreferencia közvetlen módosítása során a módosítások visszamenthetők vagy elvethetők. Ha visszamenti egy referencia módosításait, a program újból létrehozza rajzot.

Ha a program a változásokat visszamenti, a program újradefiniálja a blokkdefiníciót, és a módosítások érvénybe lépése érdekében újból létrehozza a blokk összes példányát. A változások elvetésekor a munkahalmaz megszűnik, és a blokkreferencia visszatér eredeti állapotába.

Hasonló módon, az xref közvetlen módosítása során is visszamenthetők vagy elvethetők a változások. A munkahalmaz objektumainak megmaradnak azon tulajdonságai, amelyeket eredetileg nem az xref határozott meg. Egy xref például az A, B és C, a rá hivatkozó rajz pedig a D fóliát tartalmazza. Ha az új objektumokat a D fólián hozza létre a referencia helyben szerkesztése során, és a változásokat visszamenti a referenciába, a program a D fóliát átmásolja az xref rajzba.

Ha a munkahalmazból objektumokat távolít el, és a változásokat menti, az objektumok a referenciából átkerülnek az aktuális rajzba. Az aktuális rajz objektumain (nem az xrefen vagy blokkon) végzett módosítások nem vesznek el. Ha egy olyan objektumot töröl, amely nem eleme a munkahalmaznak, akkor az objektum a változások elvetése esetén sem állítható helyre. A rajz a VISSZA parancs használatával állítható vissza eredeti állapotába. Ha egy xrefen nemkívánatos módosításokat végzett, és a REFBEZÁR parancsot használja a változások visszamentésére, a VISSZA parancsot kell használnia a referencia-szerkesztési munkaszakaszban végrehajtott módosítások visszavonásához. A nemkívánatos változások visszavonása után a REFBEZÁR parancs használatával lehet a változásokat menteni, hogy az xref fájl az eredeti állapotába visszaálljon.

Figyelmeztetés: Referencia közvetlen szerkesztése esetén egy munkaszakaszhoz nem tartozó objektum törlése nem vonható vissza a változtatások elvetésével a referenciaszerkesztési szakasz bezárásakor.

Az aktuális rajz xref által meghatározott tulajdonságokat öröklő objektumai megtartják az új tulajdonságaikat. A referenciákból származó tulajdonságok az aktuális rajzhoz vannak csatolva. A WEBHELY nevű xref elrendezés az aktuális rajzban például $#$WEBHELY néven jelenik meg, ha egy nem munkahalmazbeli objektumhoz van hozzárendelve.

Ha a BINDTYPE rendszerváltozó értéke 0, a program hozzáadja a $#$ előtagot a referencia nevéhez az aktuális rajzban. Ha a BINDTYPE értéke 1, a referencianevek változatlanok maradnak az aktuális rajzban a beillesztett objektumok neveihez hasonlóan. (Az AutoCAD LT programban nem érhető el)

Megjegyzés: Egy xref közvetlen módosítása és mentése esetén az eredeti rajz előnézete nem fog megjelenni a hivatkozott rajz megnyitásáig és mentéséig.