Vonalvastagság - beállítások párbeszédpanel

VVAST (parancs) Keres

Beállítja az aktuális vonalvastagságot és vonalvastagság-egységeket, vezérli a vonalvastagságok megjelenítését és megjelenítési léptékét, valamint beállítja a fóliák ALAPÉRTELMEZETT vonalvastagság-értékeit.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Vonalvastagságok

Megjeleníti a rendelkezésre álló vonalvastagságokat.

A vonalvastagság értékei között standard értékek is találhatók, mint a FÓLIA, BLOKK és ALAPÉRTELMEZETT. Az ALAPÉRTELMEZETT értéket az LWDEFAULT rendszerváltozó állítja be, és 0.01 hüvelyk vagy 0.25 mm kezdőértékkel rendelkezik. Minden új fólia az alapértelmezett beállítást alkalmazza. A 0 értékű vonalvastagság a megadott kirajzoltató eszköz lehető legvékonyabb vonalvastagságával kerül nyomtatásra, a modelltérben pedig egy képpont szélességben jelenik meg.

Megjegyzés: A több pixeles vonalvastagsággal rendelkező objektumok megnövelhetik az újragenerálás idejét. Ha javítani kívánja a program teljesítményét, állítsa a vonalvastagság megjelenítési léptékét a minimum értékre, vagy kapcsolja ki a vonalvastagságok megjelenítését.

Aktuális vonalvastagság

Megjeleníti az aktuális vonalvastagságot. Az aktuális vonalvastagság beállításához válasszon egy vonalvastagságot a vonalvastagság listáról, majd válassza az OK gombot.

Listázás mértékegysége

Meghatározza, hogy a vonalvastagságok milliméterben vagy hüvelykben legyenek-e megjelenítve. (LWUNITS rendszerváltozó)

Milliméter (mm)

Meghatározza a vonalvastagság-értékeket milliméterben. (LWUNITS rendszerváltozó)

Hüvelyk (inch)

Meghatározza a vonalvastagság-értékeket hüvelykben. (LWUNITS rendszerváltozó)

Vonalvastagság megjelenítése

Vezérli, hogy a vonalvastagságok megjelenítésre kerüljenek-e az aktuális rajzban. (LWDISPLAY rendszerváltozó)

Ha ez az opció kijelölésre került, a vonalvastagságok modelltérben és papírtérben kerülnek megjelenítésre. Az újragenerálási idő megnő, ha a vonalvastagságok ábrázolása egynél több képpontban történik. A vonalvastagságokat a rendszer mindig kinyomtatja, akkor is, ha nincsenek megjelenítve.

Alapértelmezés

Vezérli a fóliák ALAPÉRTELMEZETT vonalvastagságát. (LWDEFAULT rendszerváltozó)

Megjelenítési lépték beállítása

Vezérli a vonalvastagságok léptékezését a Modell lapon. Ez a beállítás nem befolyásolja az elrendezéseket.

A Modell lapon a vonalvastagságok képpontokban jelennek meg. A vonalvastagságok megjelenítése képpontokkal történik, a valódi méret függvényében, a nyomtatásnak megfelelően. Ha nagy felbontású képernyőt használ, jobban tudja igazítani a vonalvastagság megjelenítési léptékét a különböző vonalvastagság-szélességekhez. A Vonalvastagság-lista visszatükrözi az aktuális megjelenítési léptékeket.