Információk a parametrikus képletekről és egyenletekről

Képletet, illetve egyenletet méretkényszer paramétereiben szereplő kifejezés formájában vagy felhasználói változó bevezetésével lehet megadni. A következő ábrán szereplő tervben például a kényszerek előírják, hogy a kör középpontja, illetve területe legyen azonos a téglalap középpontjával, illetve területével.

A hossz és a szélesség méretkényszer-paraméter értéke állandó. A d1 és a d2 kényszer egyszerű kifejezés, amely a hossz és a szélesség értékre hivatkozik. A sugár méretkényszer-paraméterhez megadott kifejezésben szerepel négyzetgyökvonási függvény, szerepel benne zárójel (a műveletek sorrendjének meghatározása érdekében), a terület felhasználói változó, az osztás műveleti jele, valamint a PI állandó. Ezen paraméterek mindegyike elérhető a Paraméterkezelőben.

Amint az látható, a kör területét megadó egyenlet egy része szerepel a Sugár méretkényszer-paraméterben, részben pedig felhasználói paraméterként van definiálva. Másik megoldásként a teljes [sqrt (hossz * szélesség / PI)] kifejezést a sugár méretkényszer-paraméterhez lehet társítani egy felhasználói változóban megadva, de egyéb kombináció is jó lehet.

Kifejezések védelme dinamikus kényszerekben

Ha dinamikus méretkényszer hivatkozik legalább egy paraméterre, a program az fx: előtagot kapcsolja a kényszer nevéhez. Az előtag csak a rajzban jelenik meg. Szerepe abban áll, hogy segít elkerülni a paraméterek és képletek akaratlan felülírását olyankor, ha a méretnév formátuma beállítás értéke Érték vagy Név, ami meggátolja a paraméterek és képletek megjelenítését.