Információk a paraméterek paramétercsoportokba rendezéséről

Csoportokba rendezheti a felhasználói és a méretparamétereket, és megadhatja, hogy szerepeljenek-e a Paraméterkezelő listájában.

Ha sok felhasználói és méretparaméter van megadva a rajzban, hasznos lehet a Paraméterkezelő segítségével paramétercsoportokat létrehozni, majd a paramétereket – egyszerűen a fogd-és-vidd módszerrel – hozzárendelni a megfelelő csoport(ok)hoz. Ennek eredménye az, hogy egyszerre egy paramétercsoport elemei jelennek meg, rendezetté és kevésbé terjedelmessé téve a Paraméterkezelőt. A paramétercsoportok tehát a paraméterlista megjelenítési szűrőjeként használhatók.

Ha a Paraméterkezelőben kibontja a szűrő faszerkezetét, abban szerepel az aktuális térben, a modelltérben, illetve az elrendezésben létrehozott összes csoportszűrő. Két előre definiált szűrő létezik a szűrési fanézetben, amelyet nem lehet módosítani:

A Szűrő invertálása lehetőség használatakor a program a csoportban találhatók helyett az összes olyan paramétert jeleníti meg, amely nem tagja a csoportnak.

Paraméterek keresése

A Paraméterkezelő szövegmezőjébe írt karakterek és helyettesítő karakterek (például a *) segítségével név alapján kereshet a paraméterek között. A karakterek beírásakor a program azonnal szűrést hajt végre a paraméterlistán.