További információk a raszterfájlformátumok nyomtatásáról

A nem rendszerszintű raszter-illesztőprogram számos különböző fájlformátumot támogat. Leggyakrabban a DTP-kiadványokban felhasznált képek készítéséhez használatos.

A meghajtó által támogatott fájlformátumok egyetlen kivétellel „méret nélküli” raszterfájlokat hoznak létre, melyek mérete képpontban, nem hüvelykben vagy milliméterben van megadva. A méretezett CALS formátum olyan nyomtatókhoz készült, amelyek fogadnak CALS-fájlokat. Ha a plotter támogatja a CALS-fájlokat, meg kell adni a tényleges papírméretet és a felbontást. A felbontást dpi értékben adhatja meg a Nyomtatókonfiguráció-szerkesztő Vektorgrafika területén.

Alapértelmezés szerint a raszter-illesztőprogram csak fájlokba nyomtat. Kiválaszthatja azonban a Minden port megjelenítése opciót a Plotter hozzáadása varázsló Portok lapján, vagy a Nyomtatókonfiguráció-szerkesztő Port lapján; így a számítógépen levő összes port rendelkezésre fog állni a konfigurációhoz. Ha az illesztőprogram portra történő nyomtatásra van konfigurálva, a program egy fájlba fog nyomtatni, majd ezt a fájlt a megadott portra másolja. A sikeres nyomtatás érdekében győződjön meg arról, hogy a konfigurált porthoz kapcsolódó eszköz képes fogadni és feldolgozni a fájlt. További tudnivalók az eszköz dokumentációjában találhatók.

A raszterfájl típusa, mérete és színmélysége határozza meg a végleges fájlméretet. A raszterfájlok mérete rendkívül nagy lehet. Csak a szükséges képpontméreteket és színmélységet használja.

A raszternyomtatáshoz a háttérszín a Nyomtatókonfiguráció-szerkesztő Felhasználói tulajdonságok párbeszédpanelén adható meg. A háttérszín módosítása esetén az ezzel megegyező színű objektumok láthatatlanok lesznek a nyomtatásban.